Home-Start biedt kosteloos ondersteuning

24 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Home-Start biedt gezinnen met jonge kinderen een steuntje in de rug tijdens een moeilijke periode. Gezinnen die tijdelijk ondersteuning hebben gekregen, ervaarden dit als heel prettig. Zij bepaalden namelijk zelf waar ze hulp bij konden gebruiken. De vrijwilliger is iemand die goed kan luisteren, tijd en aandacht heeft en ervaring heeft met opvoeden. Daar waar nodig wordt praktische hulp geboden, zoals bij het uitbreiden van contacten.

De huidige, getrainde, positief ingestelde groep vrijwilligers bezoekt hun gezin wekelijks. Home-Start heeft echter nog meer vrijwilligers nodig die dit werk willen doen. Belangstellenden krijgen voorafgaand aan de huisbezoeken een training van vier bijeenkomsten met onderwerpen als 'Wat is Home-Start?', communicatie, waarden en normen en de rol van de vrijwilliger. De training wordt feestelijk afgesloten met een lunch, een certificaat, een Home-Start speldje en een bloemetje. De training start in oktober.

Mensen die een dagdeel in de week vrij zijn en het leuk vinden om opgedane opvoedingservaring te delen, zijn uitgenodigd langs te komen op de inloopochtend op donderdag 17 september van 10.00 tot 11.30 uur. Op afspraak kan ook. Hiervoor kan gebeld worden met de coördinator van het project, Sascha Zonneveld, via 06-20249328 (van maandag tot en met donderdag). Bezoekadres: Industrieweg 13, gebouw de Reling.

Home-Start wordt in Sliedrecht uitgevoerd door Humanitas en gesubsidieerd door de Gemeente in het kader van Preventief Jeugdbeleid. Voor vrijwilligers binnen en buiten Sliedrecht is een reiskostenvergoeding aanwezig.

advertentie
advertentie