Echt Hollands feest voor Griendbewoners

25 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Barbecueënde topkoks en een springkussen. Glittervlinderbrillen en Hollandse meezingers. Glamoureuze glitterpakken met wijde pijpen en touwtrekken. Karaoke en een reuze sjoelbak. Discolichten, vuurkorven en spijkers in een houtblok rammen. Na afloop waren alle betrokkenen het er over eens dat ondanks (of juist dankzij) de contrasten het Griendenbuurtfeest ‘nieuwe stijl’ op 21 augustus ieders verwachtingen heeft overtroffen.

Door Margreet Strijker

Hoewel hun Wild West Feest afgelopen februari de wisselbeker voor de beste buurtprijs van 2008 wegens originaliteit en creativiteit opleverde, kozen de bewoners na vier legendarisch te noemen edities van de Griendvaart in combinatie met Jan pak de Leuning deze keer voor een andere invulling: een discofeest met Oud-Hollandse spelen, barbecue, karaoke en een echte Deejay.

In de loop van de middag startte het feest in de Stobbe voor de kinderen. Zij namen onmiddellijk de reuze sjoelbak in gebruik en leefden zich uit op het springkussen. En er waren nog meer activiteiten die kracht en behendigheid vereisten: probeer maar eens langer dan 20 seconden aan een spijkerbroek te blijven hangen of tegenstribbelende buren aan een touw over de streep te trekken.

Op één stevige plensbui na waren de weergoden de Griendbewoners gunstig gezind. Nadat stoelen en tafels waren droog gezeemd liet iedereen zich het vlees en de fantastisch opgemaakte salades prima smaken. Tijdens de barbecue werden er gezellige bekende Hollandse meezingers gedraaid en na het eten konden jong en oud een karaoke nummer aanvragen bij deejay Marcel. De Sliedrechtse Nick & Kylo bleken waardige opvolgers van Nick & Simon uit Volendam en Griendendamesgroepen traden in de voetsporen van de Spice Girls, de Dolly Dots en K3.

Zie ook: http://griendvaart.hyves.nl

op de foto: De barbecueënde topkoks Thijs en Erik

advertentie
advertentie