Deur Sliedrechts postkantoor bijna op slot (deel 2)

26 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De deur van het postkantoor in Sliedrecht gaat op dinsdag 8 september aan het eind van de laatste werkdag definitief op slot. Ter vervanging opent TNT twee nieuwe postkantoren voor het kopen van post- en pakketzegels, het wereldwijd versturen van brieven, pakketten en aangetekende post bij Albert Heijn Pranger aan het Burg. Winklerplein en Boekhandel de Waard op Kerkbuurt 48-50. Voor bankzaken moeten klanten naar het ING-kantoor aan het Bonkelaarplein.

Met de opening van de nieuwe postkantoren zegt TNT Post in te spelen op de behoefte van de consumenten. Zij hebben in enquêtes aangegeven postzaken bij voorkeur te regelen op toegankelijk locaties, met ruime openingstijden en op plekken waar ze dagelijks komen. Het Kompas liep even binnen in het oude postkantoor om te kijken of de meningen van de klanten daar overeenkwamen met de uitslag van genoemde TNT-enquête. De klanten die wij spraken waren eerder huiverig. ,,Ik kom hier niet zo heel vaak, een paar keer per jaar, maar toch is het na zoveel jaren een vertrouwde plek met vertrouwde gezichten'', zegt meneer Kloeg. ,,Het is maar afwachten hoe de service op die andere plekken zal zijn."

Reacties op onze site www.kompassliedrecht.nl spraken diezelfde zorg uit over de service. Ook onze poll ('Het postkantoor in Sliedrecht moet open blijven') wijst uit dat Sliedrecht niet blij is met de sluiting: 80% had het postkantoor graag willen behouden. ,,Ik vind het een schande", schrijft Kompas-lezer Rick. ,,Waar gaat de immer geboden gezelligheid naar toe? Er was altijd een leuke interactie van achter de balie." Overigens zullen deze baliemedewerkers van TNT in het oude postkantoor ook de nodige gevolgen ondervinden van de sluiting. Zij mochten hierover helaas niet praten met de pers.

Medewerkers van Boekhandel de Waard, waar een steunpunt van TNT komt, waren uiteraard wel bereid een reactie te geven. Ze nemen graag de zorg om behoud van service weg. ,,Als wij ergens om bekend staan is het wel service. We zijn juist gewend heel klantgericht te werken. Ook zijn we een vertrouwd gezicht voor veel Sliedrechters", zegt Miranda Nederlof. ,,Bovendien hebben we een cursus gehad voor alle nieuw te verrichten handelingen, dus met die service komt het wel goed."

Bij het steunpunt in De Waard kunnen klanten vanaf 8 september terecht voor de meest gangbare postzaken, zoals het kopen van post- en pakketzegels en het wereldwijd versturen van brieven, pakketten en aangetekende post. Bij de Albert Heijn aan het Burg. Winklerplein kunnen klanten daarnaast voor de overige diensten van TNT terecht, zoals de visactes, overschrijvingen van kentekenbewijzen, busabonnementen, strippenkaarten en allerlei cadeaubonnen. Alleen voor bankzaken moeten klanten naar het ING-kantoor aan het Bonkelaarplein.

Om alle nieuwe handelingen te kunnen verrichten moest er een grootscheepse verbouwing plaatsvinden in de Albert Heijn. ,,We hebben een hele nieuwe TNT-balie neergezet en meteen onze eigen servicebalie een flinke facelift gegeven. De ruimte waar het magazijn van Gall & Gall zat hebben wij erbij getrokken voor het nieuwe postkantoor. Gall & Gall heeft een nieuw magazijn gekregen en is meteen vernieuwd met onder andere een nieuwe huisstijl en lichtbak. Donderdag 3 september is de verbouwing klaar en kunnen klanten hier terecht voor alle particuliere postzaken", vertelt Machiel Pranger. Hij zegt de verontrusting bij de Sliedrechters wel te begrijpen. ,,Het is even vreemd natuurlijk en dat roept tegenstand op. Maar waarschijnlijk zullen ze snel genoeg gewend zijn aan ons postkantoor. Er komen werknemers achter de balie met een speciale opleiding dus we kunnen professionele service garanderen."

Met de nieuwe TNT- en servicebalie is de verbouwing binnen Albert Heijn nog niet klaar. Pranger: ,,De kassa's worden een stukje verplaatst. Half oktober moet dat gereed zijn. In de tussentijd is er wel wat overlast voor de klanten. Daarom komen we op Prinsjesdag (15 september, red.) met een leuke actie. We gaan dan koffertjes met waardebonnen uitdelen."

Onze poll over de sluiting van het Postkantoor blijft nog even op onze site staan. kijk op de voorpagina van www.kompassliedrecht.nl en breng uw stem uit.

advertentie
advertentie