Scheeps-Journaal.nl eerste sociale scheepvaartnetwerk

28 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – Merwede Business Internet presenteerde donderdag 27 augustus het eerste sociale netwerk voor de scheepvaart. Hiermee is het voor personen uit de scheepvaart mogelijk om verregaande vormen van communicatie te hebben. Bovendien herbergt deze website allerlei nuttige informatiebronnen.

Dat sociale netwerken ‘hot’ zijn, is geen nieuws meer. Ook in de scheepvaart participeren steeds meer mensen hierin. ,,Maar als het gaat om de verdieping, valt er veel te verbeteren. Daarom is er Scheeps-Journaal.nl,’ aldus initiatiefnemer Edwin Mosterdijk van Merwede Business Internet.

Scheeps-Journaal.nl herbergt de meeste functies die de andere netwerken ook bieden, maar is eenvoudiger van opzet. Hiermee wil Scheeps-Journaal.nl ook een platform zijn voor oudere mensen uit de doelgroep. ,,Verder is het mogelijk om groepen te vormen binnen de community", licht Mosterdijk toe.

Naast de gebruikelijke activiteiten als mailen en chatten zijn er op deze nieuwe site ook allerlei informatiebronnen te vinden die van waarde zijn voor het werk. Mosterdijk: ,,Wij hebben de belangrijkste bronnen gebundeld, zodat bijvoorbeeld weer, waterstanden en scheepvaartnieuws snel te vinden zijn."

Daarnaast kunnen de deelnemers op Scheeps-Journaal.nl ook de scheepsinformatie invullen. Tevens is het mogelijk om foto- en videoalbums te plaatsen van de schepen en/of de gemaakte reizen. Om het compleet te maken herbergt de website ook een forum. ,,En op termijn komen er nog allerlei nieuwe mogelijkheden bij, die het nog leuker zullen maken", belooft Mosterdijk.

De site is licht gebouwd, zodat het ook goed voor mobiel internet toegankelijk is. Deelname is gratis. ,,En al voordat de website geopend was, was er al belangstelling om te adverteren. Dat verbaaste mij wel, in positieve zin", vertelt Mosterdijk.

advertentie
advertentie