'Een goede start is het halve werk'

28 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

REGIO - Voor startende ondernemers of mensen die met plannen rondlopen een eigen bedrijf te beginnen is er woensdag 9 september een gratis Kamer van Koophandel-informatieavond in Cultureel Centrum Sterrenburg aan het Dalmeyerplein 10 in Dordrecht. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

Jaarlijks starten zo’n zevenduizend mensen in de regio van de Rotterdamse Kamer van Koophandel een eigen bedrijf. Het opzetten en leiden van een bedrijf is geen eenvoudige zaak. De Kamer van Koophandel stimuleert nieuwe bedrijvigheid, maar wil voorkomen dat mensen daar zonder de risico’s van te kennen aan beginnen.

Via een presentatie van de Kamer van Koophandel komen allerlei facetten aan bod, zoals het ondernemingsplan, een administratie opzetten en parttime ondernemen. Net gestarte ondernemers uit de regio delen hun ervaringen met de toehoorders en geven zo een realistisch beeld uit de praktijk. Aan het eind van de bijeenkomst is er een paneldiscussie met deskundigen. Aansluitend is het mogelijk een bezoek te brengen aan de informatiemarkt. Op deze markt treft men stands van de diverse partijen aan waarmee je als starter te maken krijgt, zoals de Belastingdienst, lokale banken, een accountant en de Kamer van Koophandel.

Deelnemers melden zich vooraf aan op: www.kvk.nl/startersavond of via (010) 4027610.

Het percentage starters dat jonger is dan dertig jaar blijft stijgen. In 2008 waren in het gebied van KvK Rotterdam 3922 startende ondernemers jonger dan dertig jaar, een toename van 20 procent ten opzichte van 2007. In 2003 lag het aantal jonge starters nog op 1966.Deze jonge ondernemers vormen daarmee de snelst groeiende groep starters. Dit blijkt uit het Startersprofiel 2008 van de Kamer van Koophandel Rotterdam.

advertentie
advertentie