Crescendo heeft nog enkele plaatsen vrij

30 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Muziekvereniging Crescendo begint deze maand weer met muzieklessen voor kinderen tot en met 12 jaar. De lessen zijn ingedeeld in drie verschillende cursussen, namelijk: Muziek op Schoot, Algemene Muzikale Vorming en The BrassClass.

Speciaal voor de allerkleinsten biedt Crescendo de cursus Muziek Op Schoot aan. Hier kunnen kinderen van 1 tot en met 4 jaar samen met een ouder kennismaken met muziek. Er wordt een basis gelegd voor de muzikale vorming door middel van kinderliedjes, trommeltjes, klokkenspelletjes en veel beweging. De lessen duren drie kwartier en worden gegeven op dinsdagochtend om 9.15 uur of om 10.00 uur.

De bekendste cursus is de Algemene Muzikale Vorming, kortweg AMV genoemd. Met behulp van de blokfluit leren kinderen van 6 tot en met 9 jaar tijdens de twee jaar durende cursus het notenschrift en alles wat erbij komt kijken om zelfstandig muziek te kunnen maken. Na twee jaar kunnen de kinderen moeiteloos aan de slag met een instrument naar keuze. Crescendo heeft nog plaatsen beschikbaar op dinsdag om 17.30 uur.

Een nieuwe cursus is The BrassClass voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar. Ze leren tijdens deze tien weken durende cursus gelijk een instrument bespelen. Er is geen enkele vooropleiding nodig voor The BrassClass. Tijdens de cursus kan gekozen worden uit vijf verschillende koperen blaasinstrumenten, waaronder de trompet. Na afloop van de cursus is er uiteraard de mogelijkheid om verder te gaan op het gekozen instrument.

De lessen worden gegeven in het gebouw van muziekvereniging Crescendo Sliedrecht aan de Kerkbuurt 156. Voor alle cursussen zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Voor meer informatie bellen naar 0184-420201 of kijk op www.crescendosliedrecht.nl.

advertentie
advertentie