Drie aanhoudingen na spectaculaire achtervolging

1 september 2009 om 00:00 Nieuws

PAPENDRECHT – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 1 september drie mannen van 20, 21 en 22 jaar uit respectievelijk Den Haag, Rekken en Rotterdam aangehouden. Er bestaat mogelijk een verband tussen deze verdachten en een forse inbraak in een telefoonwinkel in Papendrecht.

Om 02.20 uur kwam bij de Gemeenschappelijke Meldcentrale een melding binnen dat er was ingebroken bij een telefoonwinkel aan De Meent. Een getuige zag dat drie verdachten wegreden in een donkere auto met een platte achterkant. Op diverse locaties in Papendrecht werden wegen afgezet. Ook de N3 en de A15 werden in de gaten gehouden. Rond 02.50 zagen de agenten op de N3 een verdachte auto rijden met daarin drie inzittenden.De auto reed met hoge snelheid via de A15 richting Alblasserdam en vervolgde zijn weg via de Edisonweg terug richting Papendrecht. Agenten gaven de bestuurder een stopteken, maar deze werd genegeerd. Op de rotonde van de Burgemeester de Keijzerweg met de Veerweg raakte de politieauto het voertuig van de verdachten. Op de rotonde Veerweg/Rembrandtlaan werd een onopvallend politievoertuig gestationeerd. De verdachten reden over het trottoir en een aantal betonblokken verder en verloren daarbij diverse onderdelen van hun voertuig. Bij de kruising richting de Vondellaan wilden de agenten het voertuig van de verdachten opnieuw klemrijden waarbij het politievoertuig overhelde en op zijn kop terecht kwam. De auto van de verdachten kwam tot stilstand in de berm. Een ander politievoertuig naderde de verdachten van de andere kant. Toen de verdachten uit de auto stapten raakten de agenten met hun voertuig het portier van de bijrijder. Eén van de agenten kon één van de weggerennende verdachten direct achter een heg aanhouden. Collega-agenten zetten de achtervolging te voet en met een politiemotor voort en konden de andere twee verdachten eveneens in het Vondelpark aan de Veerweg aanhouden.

In de omgeving van het (gestolen) voertuig werd een vuurwapen aangetroffen. In en rondom de telefoonwinkel en het Vondelpark werden sporen onderzocht en getuigen gehoord. Ook werden flyers met een getuigenoproep op en rondom de Meentpassage uitgedeeld. Mensen die iets hebben gezien of andere informatie hebben van de diefstal en de achtervolging, kunnen contact opnemen met de recherche in Gorinchem via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

advertentie
advertentie