Merwede is klaar voor de start

2 september 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Na twee jaar afwezigheid is Merwede weer terug op het niveau waar het hoort. De eerste klasse van het landelijk korfbalniveau. Na het toch vrij gemakkelijke kampioenschap tijdens het voorgaande seizoen staat de ploeg dit jaar voor een veel lastiger opgave. Een aantal zeer sterke tegenstanders zal ongetwijfeld gaan zorgen voor mooie en spannende wedstrijden.

Doelstelling voor het door De Groot & Schagen gesponsorde team is duidelijk: handhaven. Toch betekent het niet dat de rood-witten een anoniem seizoen willen spelen. Trainer en coach Dick van Houwelingen: ,,Belangrijkste is dat we ons handhaven, maar kijkend naar de tegenstanders moeten we zeker een plaats in de middenmoot in kunnen nemen. Daarvoor zal de ploeg wel scherp en geconcentreerd moeten spelen. We krijgen het zeker niet cadeau."

De voorbereidingsperiode heeft in ieder geval laten zien dat de woorden van Van Houwelingen meer dan waar zijn. Enkele prima wedstrijden werden afgewisseld door mindere optredens. Opvallend was dat tijdens de wedstrijden waarin het minder ging de ploeg soms te slordig speelde en niet doeltreffend genoeg was. ,,Dat gaat in de eerste klasse zeker afgestraft worden."

In vergelijking met vorig seizoen is er één mutatie te noteren in het basisteam. Vanwege studie heeft Erwin van der Poel noodgedwongen een punt moeten zetten achter zijn actieve selectiecarrière. Zijn plaats wordt ingenomen door Dik Bikker. De technisch begaafde Bikker zal naast een rol in de rebound ook zeker gaan zorgen voor doelpunten. Als hij de lijn van de voorbereidingsperiode door kan trekken, dan gaat hij, en daarmee Merwede, een goed seizoen tegemoet.

De seizoensouverture voor Merwede staat gepland aaanstaande zaterdag in Zierikzee tegen All-Ready. Op papier is dit de zwakste ploeg in de klasse van Merwede, waardoor winst direct belangrijk en noodzakelijk is. De Hardinxveldse oefenmeester van Merwede ziet in ieder geval voldoende mogelijkheden: ,,Als we ons normale niveau halen, dan moeten we deze wedstrijd zeker kunnen winnen. Hoewel All-Ready nog op gras speelt mag dat geen problemen opleveren. De eerste klap moet direct een daalder zijn", blikt Van Houwelingen vooruit.

advertentie
advertentie