Promovendus SVW geeft kampioenskandidaat Sliedrecht geen schijn van kans

6 september 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT/GORINCHEM - Na vijf jaar mocht SVW eindelijk weer aantreden in de tweede klasse. Tegenstander zaterdag op Molenburg was Sliedrecht, een van de favorieten in 2F. ‘Voor de manschappen van Dick Stuij van de Herik een prima mogelijkheid de eerste punten van het seizoen binnen te halen’, zo stond te lezen op de website van de gasten. Wat na 90 minuten overbleef, was een hoop reparatiewerk voor de Sliedrechtse trainer. Zijn collega Rob Colijn zag zijn team verdiend met de volle buit strijken en is nu al anderhalf seizoen ongeslagen.

door Gerard Droog

Samen met Stedoco, Almkerk en Everstein behoort Sliedrecht tot de favorieten in 2F. Trainer Dick Stuy van de Herik kon maar liefst zeven nieuwe selectiespelers op de Lockhorst verwelkomen. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen. Een plaats bij de eerste drie geeft dit seizoen met de uitgebreide promotieregeling wegens de invoering van de Topklasse recht op directe promotie. Zaterdag moest de eerste stap gezet worden om dat doel te bereiken.

Promovendus SVW leek een horde die te nemen moest zijn voor de danig versterkte Sliedrechters. De Gorcumers kwamen zaterdag voor het eerst in vijf seizoenen weer uit in de tweede klasse. Na een vrije val naar de kelder van het amateurvoetbal wisten de manschappen van Rob Colijn het verloren gegane terrein door twee achtereenvolgende kampioenschappen op rij te heroveren. Daar waar de gasten uit Sliedrecht voor niets anders willen gaan dan een topklassering, zo bescheiden zijn de doelstellingen in Gorinchem: ,,Wij gaan dit seizoen gewoon lekker ballen in 2F,” aldus Colijn.

Op een winderig Molenburg ontspon zich zaterdag een boeiend voetbalgevecht met na 90 minuten een verrassende uitslag op het scorebord. Verdiend bleven de drie punten achter in de Arkelstad. Daar zag het na vijf minuten spel echter niet naar uit. Een voorzet van Kevin de Leur werd door Dennis Vroegh verkeerd beoordeeld waardoor Umut Takac een niet te missen kans kreeg (0-1). Het eerste kwartier was voor de bezoekers, die het de thuisploeg met snelle combinaties moeilijk maakte.

SVW aanvoerder Bjorn Trapman: ,,Wij hadden de organisatie nog niet goed staan. Pas toen die op orde was en ieder zijn man oppakte, begonnen wij te voetballen.” Het was de ommekeer in de wedstrijd. De streepjes zetten druk op de bal waardoor Sliedrecht niet meer aan voetballen toekwam. De irritatie sloop in de blauw/witte brigade die te veel kleine overtredingen nodig had. Robin Bernhard ontsnapte inde 40ste minuut aan een tweede gele kaart na een forse overtreding op Trapman.

De goed leidende scheidsrechter Bovekerk hield de prent echter op zak. Tien minuten voor de thee bracht Tugay Tursucu, na een inzet van de prima spelende Erik den Hartog, de streepjes verdiend op gelijke hoogte. Nog geen vijf minuten in het tweede bedrijf scoorde de Gorcumse topscoorder van vorig seizoen wederom. Na een slalom door de Sliedrechtse defensie bracht hij zichzelf in stelling en prikte de bal in de verste hoek achter doelman Martijn Lugthart.

Toen Dennis van Munster er uit de kluts 3-1 van maakte, viel het doek voor de mannen van Dick Stuij van de Herik: ,,Een verdiende overwinning van SVW waarop niets is af te dingen. Wij liepen tegen onszelf te voetballen en kwamen, behoudens het eerste kwartier, niet meer in ons spel. Er valt voor mij heel wat te repareren komende week.” SVW aanvoerder Trapman vond dat zijn team voor iedere meter had geknokt: ,,Dat maakte vanmiddag het verschil. Op papier heeft Sliedrecht een uitstekende ploeg, maar door onze inzet en keihard werken hebben wij de eerste drie punten verdiend op Molenburg gehouden.”

advertentie
advertentie