Schaker Leen Dubbeldam ontvangt gouden KNSB-speld

7 september 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Tijdens de 74e Algemene Ledenvergadering van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Leen Dubbeldam uit handen van RSB-voorzitter de gouden KNSB-speld opgespeld gekregen. De oud-penningmeester werd gehuldigd vanwege het feit dat hij vijftig jaar lid is van Schaakvereniging Sliedrecht en dus ook van de KNSB. De altijd bescheiden jubilaris gaf aan dat eigenlijk de vereniging gehuldigd zou moeten worden: ,,Dankzij het feit dat naast het schaken het sociale aspect zo'n belangrijke pijler is van de vereniging en dit ook gecreëerd wordt door het bestuur is het heel gemakkelijk zo lang lid te blijven." Uit handen van voorzitter Wout Boer ontving de jubilaris ook nog de nodige geschenken.

Vanwege het feit dat het opspelden van de KNSB-speld één van de laatste officiële handelingen was van aftredend voorzitter van de RSB Teun Koorevaar werd deze ook in het zonnetje gezet voor zijn inzet voor de RSB in de afgelopen zeven jaar. Een terecht eerbetoon aan de persoon die vooral het jeugdschaken in en rondom Rotterdam weer op de kaart heeft gezet. Ook zijn inzet bij de activiteiten van Schaakvereniging Sliedrecht werd zeer op prijs gesteld. Uit handen van Wout Boer kreeg de aftredende RSB-voorzitter een oorkonde van Schaakvereniging Sliedrecht.

Ook Jan Bons (30 jaar lid) en Jerry van Rekom (35 jaar lid) werden als jubilarissen gehuldigd. De herkozen voorzitter Wout Boer mocht ook de kampioenen van vorig seizoen huldigen. Zo kon de herkozen secretaris Peter vd Bergh de wisselbeker opnieuw in ontvangst nemen. In de tweede groep werd Peter Vis kampioen, terwijl Peter de Voogd in de derde groep de sterkste leek. Wim Hokken werd gehuldigd als snelschaakkoning, terwijl acht spelers een diploma ontvingen vanwege hun hoge score (75% of hoger) in de externe competitie. De jeugdige Floris Verweij ontving de prijs voor de snelste ratingstijger van het seizoen.

Tenslotte werd de eerste ronde van de snelschaakcompetitie afgewerkt. Kees Wessels bleek degene die als eerste in vorm is en de hoogste score behaalde.

advertentie
advertentie