Ad Dubbeldam exposeert in Biesboschmuseum

9 september 2009 om 00:00 Nieuws

DORDRECHT - In het Biesboschcentrum Dordrecht is op dit moment een reeks Biesbosch schilderijen te bezichtigen van kunstenaar Ad Dubbeldam. De schilderijen die veelal plein-air geschilderd zijn, laten de Biesbosch met zijn steeds wisselende stemmingen tot leven komen.

Ad Dubbeldam woont en werkt in Hank aan de rand van de Brabantse Biesbosch. Daar geeft hij ook teken- en schilderlessen in zijn atelier in de oude pastorie. Dubbeldam heeft een brede belangstelling, wat in zijn werk is terug te vinden. Symboliek en religie, als ook de natuur zijn voor hem een onuitputtelijke bron van inspiratie.

Dubbeldam heeft de Biesbosch al vele malen geschilderd. Desondanks zegt hij dat het steeds een blijft uitdaging om de sfeer en het licht van het moment te vangen op het doek. Naast schilderijen exposeert Dubbeldam in het Biesboschcentrum ook met enkele van zijn sculpturen, die hij maakt van natuurlijke materialen.

De tentoonstelling Biesboschmo(nu)menten is te zien van tot en met 30 november in het Biesboschcentrum Dordrecht, Baanhoekweg 53, Dordrecht, 078-6305353. Het Biesboschcentrum is in september dagelijks geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Vanaf 1 oktober van dinsdag tot en met zondag. De tentoonstelling is gratis toegankelijk.

advertentie
advertentie