Sliedrecht Sport stelt nieuwe teams voor op presentatiedag

9 september 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Met het naderen van de competitiestart beginnen de contouren van de teams van Sliedrecht Sport steeds duidelijker vormen aan te nemen. Sinds midden augustus zijn de voorbereidingen in volle gang en hebben de dames en heren volleyballers al de nodige zweetdruppeltjes achtergelaten bij de trainingen en ook op diverse toernooien en bij oefenwedstrijden. De eerste resultaten daarvan zullen zichtbaar zijn op de traditionele presentatie dag van zaterdag 12 september, wanneer zowel dames 1, uitkomend in de DELA League, alsmede ook het in de B League actieve heren 1 van Sliedrecht Sport zich in sporthal De Stoep aan de supporters en andere belangstellenden zullen voorstellen. De beide coaches, Meino Rosendal bij de dames en Michiel de Ruijter bij de heren, kijken met tevredenheid terug op de voorbije maand.

Ofschoon echte klinkende overwinningen in de eerste oefenwedstrijden nog zijn uitgebleven, is gebleken dat het damesteam met de komst van de nieuwelingen Nikki Hoevenaars, Brecht Gijsbertsen, Flore Gravesteijn en Karine Muilwijk bijzonder positieve impulsen heeft gekregen, die nodig zullen zijn om de ambities voor het komend seizoen kracht bij te zetten. Zo heeft de competitie bij de dames niet alleen met de noemer DELA League een nieuwe naam, maar is ook de opzet veranderd. Na de eerste heen- en terugronde zal na 14 wedstrijden een schifting worden gemaakt, waarbij de nummers 1 tot en met 4 uit de competitiestand zich kwalificeren voor de kampioenspoule en de nummers 5 tot en met 8 zullen uitkomen in de degradatie poule.

Coach Rosendal is blij met het initiatief. ,,Een goede zaak om dit in te voeren, want het maakt het aantal topwedstrijden, mits je natuurlijk in die kampioenspoule zit, alleen maar groter en dat is goed voor de ontwikkeling van de speelsters. Voor mijn gevoel gaan teams als TVC Amstelveen (ontstaan uit de fusie tussen Martinus en AMVJ, red.), Pollux en Weert zeker deel uitmaken van die kampioenspoule en zie ik ons ook als een serieuze kandidaat.”

Het afschaffen van de technische time-outs is daarbij ook een belangrijke verandering in het spelreglement. ,,Ik zal ze zeker niet missen, want wij moeten naar mijn mening zoveel mogelijk volleyballen. Voor al die praatsessies is tijd genoeg tijdens de doordeweekse trainingen”, aldus Rosendal, die op zaterdag 17 oktober bij de competitiestart thuis tegen Longa’59 voor het eerst de eindverantwoording draagt bij het damesteam. ,,Ik heb het jaar als assistent van Saskia van Hintum als bijzonder positief ervaren. Het is een goede zaak om ook eens in de keuken bij een collega te kunnen kijken en ik heb nooit geen spijt gehad van die keuze."

Keuzes maken was één van de moeilijke facetten, waarmee Rosendal te maken kreeg bij het formeren van zijn nieuwe selectie. ,,Het is soms onvermijdelijk om sommige speelsters te moeten teleurstellen, wanneer zij worden geconfronteerd met het feit, dat zij niet zijn geselecteerd voor de groep van het nieuwe seizoen. Dat heeft ook niet altijd met kwaliteit te maken. Je maakt soms keuzes op basis van perspectieven die je ziet in een speelster op de langere termijn en daar gaan soms dagen en nachten aan vooraf van lang wikken en wegen."

Extra krenten in de pap van het komend seizoen zijn natuurlijk ook weer de wedstrijden op Europees niveau. Op woensdag 2 december reist Sliedrecht Sport af naar Zuid Frankrijk waar het niet ver van het mondaine Cannes de strijd zal aanbinden met de Europese subtopper Rocheville Le Canet. ,,Het is natuurlijk fantastisch dat we in deze moeilijke tijden met veel economische problemen het dankzij de steun van de sponsors wederom voor elkaar hebben gekregen om ons op Europees niveau te kunnen meten. De ervaringen met Turkije en Servië liggen nog vers in het geheugen, ditmaal denk ik dat we best eens iets minder bescheiden mogen zijn en vol voor onze kansen zullen moeten gaan."

Ook bij de heren van Sliedrecht Sport wordt reikhalzend uitgekeken naar de start van het nieuwe seizoen. In de B League gaat de competitie van start op zaterdag 26 september: de ouverture voor de mannen van coach Michiel de Ruijter ligt op bekend terrein, namelijk in sporthal De Dijk in Dordrecht waar streekgenoot en aartsrivaal Alfa/Next Volley Dordrecht voor een warm onthaal zal zorgen.

Ook binnen de selectie van de mannen zijn diverse wijzigingen te bespeuren: de groep werd voor de helft gewijzigd met de komst van nieuwelingen maar ook oude bekenden als Ward Boehlee, Rens de Waard, en Gert Jan Toonen. Uit het tweede stroomden Niels van Andel en Duco Fronik door en van buitenaf werden Timo de Vries (Kapelle, België), en Jasper Pilon (Veenendaal) verwelkomt. Ondanks de vernieuwingen houdt coach De Ruijter vast aan de club principes: ,,Wij streven ernaar om met een herkenbare groep van deels eigen talenten zo goed mogelijk te presteren en daarbij een goede band te scheppen met de eigen trouwe supporters.“

Ook voor assistent-coach Reier Kros zijn dit seizoen belangrijke taken weggelegd, waarbij hij de volledige steun en het optimale vertrouwen heeft van de Ruijter. ,,Reier heeft zich in de aanloop naar het seizoen op fantastische wijze gemanifesteerd door met name de krachttrainingen nadrukkelijk in kaart te hebben gebracht en daarnaast heeft hij ook veel facilitaire zaken uitstekend geregeld. Reier zal ook een belangrijke schakel zijn in ons nieuwe trainingsprogramma, dat erop gebaseerd is voor iedere speler een eigen persoonlijk ontwikkelingsplan neer te zetten, waarbij zowel de motorische- alsmede ook de mentale aspecten van een speler nadrukkelijk onder de loep genomen worden. Uiteindelijk zal dit resulteren in een vastgesteld profiel, dat zeker ook voor de technische staf van groot belang is."

Het programma voor zaterdag 12 september:

Vanaf 14.00 uur: driekamp van de dames met deelname van Taurus (B League) en Oostende (eredivisie België)

Vanaf 14.00 uur: driekamp van de heren met deelname van VC Strassen (bekerhouder in Luxemburg) en Alfa/Next Volley Dordrecht.

16.00 uur: voorstellen van de spelers en speelsters in sportkantine De Stoeprand

18.00 uur: wedstrijd Sliedrecht Sport heren 1-VC Strassen

19.30 uur: voorstellen teams dames 1 en heren 1 in sporthal De Stoep en de uitreiking van het eerste exemplaar van de nieuwe presentatiegids.

20.00 uur: wedstrijd Sliedrecht Sport dames 1-Oostende

advertentie
advertentie