Erik-Jan van Genderen directeur Regionale Staf

Nieuws

SLIEDRECHT/DORDRECHT - Drs. Erik-Jan van Genderen (37) is sinds 1 septemberaangesteld als directeur Regionale Staf. Van Genderen volgt daarmee Piet Kooij op die per die datum met pensioen gaat.

De Regionale Staf ondersteunt en verbindt drie samenwerkingsverbanden, de GR (gemeenschappelijke regeling) Zuid-Holland Zuid, de GR Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en de GR Drechtsteden. Al deze organisaties functioneren met eigen taken en bevoegdheden en hebben allemaal een eigen bestuur. De coördinatie en afstemming in de advisering van de drie desbetreffende besturen is een van de taken van de Regionale Staf.

Sinds 2004 is Erik-Jan van Genderen werkzaam bij de regio Zuid-Holland Zuid als concerncontroller. Enige maanden geleden heeft hij zijn studie Master of Public Management aan de Universiteit Twente afgerond met een onderzoek naar regionaal samenwerken in netwerkverband. In zijn nieuwe functie zal hij de kennis en ervaring en de verschillende manieren van samenwerken in kunnen zetten voor de deelnemende partijen in de regio.

De Regio Zuid-Holland Zuid werkt in opdracht van de 19 gemeenten in het gebied Hoeksche Waard, Drechtsteden en Alblasserwaard/Vijfheerenlanden op het gebied van de regionale brandweer, de GGD/GHOR, de milieudienst, de regionale ambulancevoorziening en het Bureau Leerplicht en Voortijdig Schoolverlaten. In het algemeen bestuur van de Regio Zuid-Holland Zuid zijn alle gemeenten vertegenwoordigd. Vanaf 1 januari vallen de veiligheidstaken, waaronder de taken van de regionale brandweer en de geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen (GHOR) onder de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Binnen de Drechtsteden (Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht) zijn de krachten regionaal gebundeld op het gebied van economie, leefbaarheid en bereikbaarheid.

advertentie