Reizigers tevreden over Spurt op MerwedeLingelijn

Nieuws

GELDERMALSEN - De Spurt-trein van vervoersbedrijf Arriva werd maandag 14 september precies één jaar geleden ingezet op de MerwedeLingelijn. Arriva heeft met name de laatste 2 jaar een aantal verbeteringen doorgevoerd op het treintraject Dordrecht - Geldermalsen, hetgeen volgens het bedrijf heeft geleid tot tevredenheid bij de reizigers over de MerwedeLingelijn. De nieuwe Spurt-treinen hebben daar een belangrijke bijdrage aan geleverd.

Direct bij aanvang van de concessie in 2006 is de frequentie van de dienstregeling omhoog gebracht naar een halfuurverbinding over het gehele traject, zowel op doordeweekse dagen als op zaterdag en zondag. Vooral de uitbreiding op de zondag is groot en komt neer op een uitbreiding van meer dan 120% van het aantal dienstregelingsritten. Op het traject tussen Gorinchem en Geldermalsen is de uitbreiding t.o.v. de dienstregeling van 2006 met dik 200% nog veel groter geweest.

In september 2008 zijn er zeven nieuwe treinen ingestroomd waarmee volgens Arriva zowel het comfort, de capaciteit, als de uitstraling een enorme ‘boost’ hebben gekregen. Daarnaast heeft de inzet van stewards en een uitgekiende inrichting van de nieuwe treinen ook de sociale veiligheid flink verbeterd. Daarbij is ook de sociale veiligheid op de haltes langs de MerwedeLingelijn sterk verbeterd met de introductie van cameratoezicht op de perrons van Gorinchem, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en recentelijk ook Leerdam.

Dit alles heeft geresulteerd dat de MerwedeLingelijn al 2 jaar op rij een reizigersgroei laat zien, van 9,7% in 2007 en 6,7% in 2008. Bovendien is de MerwedeLingelijn in de landelijke Klantenbarometer van het KpVV door de reizigers gewaardeerd met een rapportcijfer 7,7. De spoorlijn Zwolle – Kampen is de enige andere regionale spoorlijn die een dergelijk hoge waardering kent.

advertentie