MultiCopy krijgt FSC certificaat

Nieuws

SLIEDRECHT - MultiCopy Dordrecht en MultiCopy Sliedrecht zijn FSC gecertificeerd. Deze MultiCopy vestigingen kunnen daarbij hun klanten helpen grafische diensten duurzaam in te kopen. Daarmee wordt een actieve bijdrage geleverd aan verantwoord bosbeheer omdat de gezamenlijke MultiCopy bedrijven in Nederland voor al meer dan 50.000 bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen de communicatieondersteuner zijn.

MultiCopy Dordrecht en MultiCopy Sliedrecht kunnen vanaf heden het FSC keurmerk drukken en printen op papier dat daarvoor in aanmerking komt. Gerard Slot, algemeen directeur van MultiCopy Nederland: ,,Het is ons streven om zoveel mogelijk FSC papier te gebruiken. Maar dat is niet de enige bijdrage die we daarbij voor onze klanten willen leveren. Voor veel klanten drukken we minder maar slimmer. Bijvoorbeeld door betaalbaar kleine oplagen te maken op geavanceerde digitale machines. Door actief te werken met Printing on Demand en Web-to-Print methoden. Door actief te werken aan energie en grondstoffenbesparing.”

Trendwatcher Adjiedj Bakas, die het FSC certificaat uitreikte: ,,De grootste trend is de vergroening van het ondernemen. Met kleine dingen kun je al iets groots bereiken. Bijvoorbeeld door vrachtwagens ’s nachts te laten rijden, voorkom je veel files en dus onnodige CO2 uitstoot. MultiCopy bereikt nu ook iets groots. Simpelweg omdat FSC druk- en printwerk nu zonder veel poespas heel gemakkelijk kan worden gekocht. MultiCopy maakt FSC bereikbaar voor iedereen. Het is het einde van de excuses mentaliteit. Een kleine moeite voor ondernemers met een collectief groots resultaat.”

Gerard Slot: ,,Als er aan de ene kant eeen trend is om duurzamer in te kopen, moet dat ook bereikbaar zijn. Hoe groot of klein de organisatie ook is. Als wij samen een bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld, mogen we daarbij geen mogelijkheid onbenut laten. Alleen door met z’n allen het mogelijk te maken om gemakkelijk het verantwoorde alternatief te kunnen kiezen, kan duurzaamheid werken. Wij aarzelden dan ook geen moment om het traject van de FSC certificering in te gaan.”

Directeur Bart van der Linden van FSC Nederland sprak van een doorbraak. ,,Er is geen alternatief voor duurzaamheid. MultiCopy maakt dat voor wat betreft verantwoord papiergebruik nu breed mogelijk omdat zij investeert in materialen, procedures en kennis om gecertificeerde FSC producten toegankelijk te maken voor alle bedrijven, organisaties en overheid.”

advertentie