Werkplein Drechtsteden van start

16 september 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Sociale Dienst Drechtsteden en UWV WERKbedrijf gaan samenwerken aan de vorming van een Werkplein Drechtsteden. Het Werkplein komt aan de Spuiboulevard 298 in Dordrecht, in het pand van de Werkboulevard waar beide organisaties hun kantoren hebben. De samenwerking betreft de uitvoering van taken op het gebied van werk en inkomen en het integreren van de dienstverlening aan uitkeringsgerechtigden, werkzoekenden en werkgevers. In maart 2010 gaat het Werkplein open.

De Sociale Dienst en het WERKbedrijf hebben hiervoor een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Het Werkplein Drechtsteden krijgt geen zelfstandige juridische status. Beide partijen blijven, ook na de vorming van het Werkplein, zelfstandige organisaties.

Eerste fase voor 1 maart 210

De vorming van het Werkplein Drechtsteden verloopt in fasen. Als eerste zal de dienstverlening aan werkgevers worden opgepakt. Voor 1 maart 2010 wordt de dienstverlening van het Werkgeversservicepunt, het Mobiliteitscentrum en van de Bedrijfsadviseurs van het WERKbedrijf geïntegreerd en ondergebracht in het Werkplein.

Verder worden de recepties van beide organisaties voor 1 maart 2010 omgebouwd tot één centrale info- en adviesbalie voor klanten. Vanaf deze datum treedt het Werkplein ook naar buiten onder de naam Werkplein en met een eigen huisstijl.

In een later stadium wordt de dienstverlening aan werkzoekenden geïntegreerd. De huidige indeling van het gebouw ondersteunt niet de gezamenlijkheid die beide partijen willen uitdragen. Een verbouwing van de begane grond wordt daarom wenselijk geacht. Hiervoor is een kredietaanvraag ingediend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie