Simon viert zilveren jubileum met acties

17 september 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – Loodgietersbedrijf Simon aan de Kerkbuurt 224 bestaat deze maand precies vijfentwintig jaar en viert dat met een aantal leuke acties. Een goede reden om even langs te gaan en rond te kijken in de showroom. We praten met eigenaar John Simon over het jubileum, maar ook over de laatste ontwikkelingen op het gebied van verwarming en sanitair. Het bedrijf verkoopt ook airconditioning. Zowel particulieren als bedrijven kunnen in de winkel terecht voor de aanschaf van installatiematerialen.

Door Ria Scholten

,,Mijn vader Johan heeft het bedrijf opgestart en fungeert op de achtergrond nog steeds als een belangrijke vraagbaak”, aldus John. ,,Het bedrijf was eerst gevestigd op nummer 197, hier schuin tegenover. Veertien jaar geleden zijn we verhuisd naar dit pand. In totaal zijn we met twintig mensen, onder wie twee onderhoudsmedewerkers die snel kunnen inspelen op een melding van een storing of lekkage.”

,,Naast HR ketels van Nefit en Vaillant verkopen we de fraaie designradiatoren van Jaga. We hebben de Belgische fabriek bezocht en onze ogen uitgekeken”, vertelt John enthousiast. “De vormgeving is namelijk heel bijzonder. Je kunt kiezen voor strakke zuilen maar ook voor een ‘kunstwerk’ dat heel goed tot zijn recht komt op een rustige muur. Een fraaie combinatie dus van functioneel en decoratief. De nieuwste ontwikkeling op verwarmingsgebied is de HRE ketel. De E staat voor Elektriciteit. Op het moment dat de ketel aan het verwarmen is wordt tevens energie opgewekt. De ketel is echter nog niet verkrijgbaar en zal gezien de pittige prijs en het hoge gewicht naar verwachting eerst worden neergezet in de zakelijke markt.”

In de showroom vindt de klant badkamermeubelen van Primabad en Thebalux die een prima gecombineerd kunnen worden met het sanitair van Sphinx en Roca. Wat zijn de trends van dit moment? ,,De vormgeving is vooral strak en de inloopdouche vormt daar een passende aanvulling op. Grote witte glanzende of matte tegels worden nogal eens gecombineerd met antraciet. Er zijn trouwens signalen in de markt dat bij het sanitair de kleur zwart zijn rentree gaat maken.”

,,Ter ere van het jubileum hebben we een aantal leuke acties in petto”, kan John nog melden. ,,Bij aankoop van een bepaald type douchewand krijgt de klant de douchebak er gratis bij. Verder staan er acties op stapel op het gebied van badkamermeubelen en CV ketels in combinatie met een zonneboiler. Laatstgenoemd systeem maakt steeds meer opgang en geeft een rendement van zeventig procent. Normaal gesproken gebruikt een gezin jaarlijks voor de verwarming van het water ongeveer 500 kubieke meter gas. Met het nieuwe systeem blijft de meter staan op 150 en dan kun je toch wel spreken van een forse besparing.”

Alle informatie over het bedrijf is te vinden op de website: www.simonbv.nl.

advertentie
advertentie