Collecteren voor Brandwonden Stichting én voor jezelf

17 september 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Brandwonden Stichting is ook in Sliedrecht op zoek naar nieuwe collectanten, die in oktober een avondje willen besteden aan het goede doel. ,,Collecteren doe je ook voor jezelf’, zegt Bas de Boer, (hoofd landelijke collecte van de Brandwonden Stichting). ,,Het geeft een heel goed gevoel om iets te doen voor een ander. Om je in te zetten voor het goede doel. En je helpt met een kleine inspanning (één of twee avonden per jaar) heel concreet mee om mensen met brandwonden een beter leven te geven.’

De Brandwonden Stichting zet zich in voor mensen met brandwonden. Dit kan alleen met de hulp van veel collectanten. Dit jaar is de collecteweek van 11 tot en met 17 oktober. Mensen die zich het lot van brandwondenslachtoffers aantrekken, kunnen helpen door zich direct aan te melden als collectant in Sliedrecht via (0251)275555 of de website van de Nederlandse Brandwonden Stichting in Beverwijk .

Ruim 35 jaar voert de Stichting ‘De strijd tegen de littekens’. Dit doet zij op drie fronten: preventie van brandwonden (veelal via voorlichtingscampagnes), verbetering van de behandeling (via onderzoek en opleiding) en nazorg, mensen met brandwonden helpen de draad van het leven weer op te pakken.

Ernstige brandwonden kunnen je hele leven op zijn kop zetten. Het medische traject, met tientallen operaties, duurt soms jaren. Daarna zijn het vooral de ontsierende littekens die het leven van brandwondenslachtoffers moeilijk maken. Mensen met brandwonden worden vaak nagestaard, gemeden en soms niet voor vol aangezien. De Brandwonden Stichting helpt brandwondenslachtoffers om hier mee om te gaan.

advertentie
advertentie