Waterschap Rivierenland houdt hoogwateroefening

21 september 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT/REGIO - Waterschap Rivierenland houdt op donderdag 24 september een hoogwateroefening. In de oefening wordt getest of mensen en materieel in de dijkbewakingsorganisatie naar behoren functioneren tijdens een dergelijke crisissituatie. Met oefeningen zoals deze bereidt het waterschap zich voor op een dreigende overstroming. Overal op de dijken van de grote rivieren in het rivierengebied worden patrouilles uitgevoerd.

Afgelopen jaar is de dijkbewakingsorganisatie van Waterschap Rivierenland gereorganiseerd. Dat was nodig omdat na de fusie in 2005 de dijkbewaking niet overal in het werkgebied van Waterschap Rivierenland op dezelfde manier was gereorganiseerd. Met name in tijden van crises brengt een verschil in werkwijze extra risico’s met zich mee.

In totaal doen 400 mensen mee, 100 vrijwilligers en 300 medewerkers. Er wordt geoefend met een extreme hoogwatersituatie op de Rijn en de Maas en tegelijkertijd een stormvloed op zee. Tijdens deze oefening komen de zes dijkposten van het waterschap en de dijkpatrouilles in actie. Dit laatste - patrouilles die op de dijken gevaarlijke situaties opsporen - zal het meest zichtbaar zijn voor de omgeving. Het patrouilleren vindt die dag op alle dijken van de grote rivieren plaats.

De oefening begint om 13.00 uur en is om 22.00 uur afgelopen. Vanuit het hoofdkantoor in Tiel vindt de aansturing plaats.

advertentie
advertentie