Gemeente wil mening burger over verkeer

23 september 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - ,,Het moet een blauwdruk worden voor de situatie in het verkeer in Sliedrecht in de periode van 2010 tot 2020.” Aldus wethouder Remco van de Ven over het nieuwe verkeersbeleidsplan waar hij mee bezig is. Eind oktober wil Van de Ven in discussie met de burgers van Sliedrecht over de mogelijkheden van het verkeersbeleidsplan.

Van de Ven meent dat het belangrijk is voor alle Sliedrechters om mee te praten over het plan. ,,Het is dé mogelijkheid om je mening te uiten over specifieke situaties in het dorp. Het verkeersbeleidsplan is geen plan waarvan ik nu al weet dat het 150 miljoen euro kost. Het is niet per se in geld uit te drukken, maar het gaat over de mogelijke toekomstige infrastructuur in het dorp. Als we bijvoorbeeld weten dat we in 2016 een bepaalde wijk gaan slopen, kunnen we daar op anticiperen door de infrastructuurplannen aan te passen.”

Het verkeersbeleidsplan is een vervolg op het hoofdwegenstructuurplan uit 1991, legt Van de Ven uit. ,,Het laatste stukje daarvan, tussen de rotonde Stationsstraat/Deltalaan en de oprit bij de dijk, moet nog worden gerealiseerd. Eerder dit jaar heeft de gemeenteraad nee gezegd tegen een rotonde op het kruispunt van de Stationsstraat met de Rembrandtlaan, dus daar moet nog een oplossing voor komen. We zijn op het moment hard bezig met milieuverbeterende varianten.”

Uit de overleggen voor het verkeersbeleidsplan moeten de wensen van de Sliedrechters worden gedestilleerd. Willen zij bijvoorbeeld meer rotondes of fietspaden? Volgens Van de Ven kunnen burgers dat zelf aangeven. ,,We zijn ook in overleg met de wijkplatforms, winkeliersvereniging en ondernemersvereniging om zo duidelijk te krijgen wat de Sliedrechter op verkeersgebied wil."

advertentie
advertentie