Grote namen in Theater de Lockhorst

25 september 2009 om 00:00 Nieuws

Met filmpje

SLIEDRECHT - In de oer-Hollandse musical De Palingvissers, die zich afspeelt in Volendam, zijn de grootste opera-krakers bewerkt door de makers van An + Jan en Nachtlied. Bill van Dijk en Jan Rot zijn de gezworen vrienden Naatje en Zoer. Astrid Nijgh is de tragische Leila en Marjolein Meijers (bekend van de Berrini’s) is Mimi, het nieuwe meisje op de trap. Vrijdag 2 oktober, tegen een oer-Hollands decor, ontrolt zich op het toneel van Theater De Lockhorst een tragikomisch verhaal over twee vrienden die ooit verliefd werden op dezelfde vrouw. Met veel humor, vaart en geweldige muziek.

Onder het motto “aria’s zijn ook maar liedjes” zijn de mooiste operahits geplukt, vertaald en in het verhaal gepast. Zo werd Figaro, de barbier van Sevilla, omgeschoold tot palingboer, heet “Donna e mobile” nu “Dames die doen maar wat” en vinden we het gekwinkeleer van de Koningin van de Nacht terug als Koningin van de Lach. Natuurlijk ontbreekt ook het beroemde duet uit de Parelvissers niet.

Topmuzikanten Onno en Walter Kuipers staan met maestro Jacob Klaasse op het podium en spelen mee als Tol, Tuyp en Zwarthoed. Met Sandra Mirabel als Vrouw Antje en Hans Zilver als Hansje Brinker. De regie is in de ervaren handen van Eddy Habbema.

Vrijdag 2 oktober in Theater De Lockhorst, Sportlaan 1 in Sliedrecht. Aanvang 20.15 uur. Entree € 15,75 (inclusief een drankje in de pauze). Kaarten aan de kassa ven het theater op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur en bij de bekende verkoopadressen. Zie ook www.theaterdelockhorst.nl.

advertentie
advertentie