Valse start eerste schaakteam

27 september 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht is het seizoen slecht begonnen. Tegen De Pion 2 uit Roosendaal werd een geflatteerde 2,5-5,5 nederlaag geleden.

Debutant Niels Mijnster vergaloppeerde zich al snel en moest een stuk inleveren. Even later kon hij zijn koning omleggen. De stand leek gelijk te worden getrokken door Kees Wessels, maar hij liet zich in gewonnen stelling pardoes mat zetten. Een andere debutant, Wim Pool, bracht de spanning terug door fraai te winnen. De stand werd gelijk getrokken door Bert van de Donk, die in aanvallende stijl zijn tegenstander mat wist te zetten. Vervolgens ging Hans Klein in verloren stelling door de vlag en kon Wim Hokken het eindspel niet keepen.

Met een 2-4 achterstand moesten Wout Boer en kopman Jerry van Rekom winnen om een gelijkspel te bewerkstelligen. Wout kwam vanuit verloren positie sterk terug en leek winstkansen te hebben, maar uiteindelijk kwam hij met remise nog goed weg. Jerry van Rekom leek slecht te staan, maar vocht zich terug. In grote tijdnood miste hij mat in 3 en in plaats van de winst verloor hij in de laatste minuut.

advertentie
advertentie