Pompoen van 515 kilo op NK in Sliedrecht

27 september 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Brad Wursten heeft het Nederlands Kampioenschap Pompoentelen in Sliedrecht gewonnen. Zijn pompoen was met 515 kilo het zwaarst. Er moesten vorkheftrucks aan te pas komen om de pompoenen op de weegschaal te leggen. Winnaar Brad Wursten zei dat hij nog geen idee heeft wat hij met zijn pompoen gaat doen: ,,Hij gaat in iedere geval niet in de soep. Vierhonderd liter kan ik niet kwijt."

Wursten wist ook in 2007 de zwaarste pompoen te telen. Dat exemplaar woog 570 kilo. Het wereldrecord is in handen van de Amerikaan Joe Jutras. Hij teelde in 2007 een pompoen van 766 kilo.

Pompoenenetelers uit het hele land kwamen naar tuincentrum Intratuin in Sliedrecht om hun pompoen te laten wegen. De officiële weging werd verzorgd door de European Giant Vegetables Growing Association. De bekendste tuinman van Nederland Rob Verlinden maakte bekend wie de nieuwe Nederlands Kampioen Pompoentelen geworden was. Naast de bekende oranje pompoenen, werden nog meer soorten reuzengroenten gewogen en opgemeten. Ook reuzenbloemen en -planten deden mee.

advertentie
advertentie