Chaos rondom The AfterShock

27 september 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Veilig Verkeer Nederland bepleit autovrije zones rondom elke basisschool in Nederland om de veiligheid voor kinderen te vergroten. Voor hun eigen veiligheid worden kinderen nu soms meerdere malen per dag met auto naar school gebracht en opgehaald. Hoe goed het ook bedoeld is, dit wegbrengen en ophalen leidt vaak tot chaotische situaties voor de school. Iets wat de onveiligheid bij en rondom de school juist vergroot. Die vicieuze cirkel moet worden doorbroken, vindt Veilig Verkeer Nederland.

The AfterShock neemt de situatie in Sliedrecht onder de loep. Willen ouders in ons baggerdorp ook het liefst hun kind tot in de klas rijden? En wat doen de gemeente en de scholen eraan om de veiligheid van de leerlingen die te voet of op de fiets naar school komen te waarborgen of te verbeteren?

The AfterShock is om de vrijdagavond van 20.00 tot 21.00 uur te beluisteren op MerweRTV. Presentatoren Ed Jonkers en José Kraayeveld voeren u veilig door de uitzending heen. De techniek is in de veilige handen van Robbert-Jan de Smit en Arie van Willigen.

advertentie
advertentie