Gemoedelijke open dag Vogelwacht trekt 500 bezoekers

27 september 2009 om 00:00 Nieuws

WIJNGAARDEN - Een zonnige dag, circa 500 bezoekers, gezellig druk en een gemoedelijke sfeer. ,,Het was een echte verenigingsdag voor de leden waar we elkaar in een gemoedelijke sfeer konden ontmoeten”, concludeert voorzitter Bas de Lange van de Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard na afloop van de Open Dag op zaterdag 26 september.

Het was de veertigste verjaardag van de NVWA en de tiende verjaardag van het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard en de aangrenzende heemtuin dat gevierd werd met een Open Dag voor en door de vrijwilligers van de jubilerende vereniging. Alle werkgroepen presenteerden zich middels een marktkraam met informatie, er waren wandelingen, een shop met tweedehands natuurboeken en de verkoop van nestkasten voor mezen en mussen, excursies over muizenonderzoek en vleermuizen en ook de sterrenwacht Christiaans Huygens gaf act de presence.

Er was ook veel belangstelling voor houtbewerking waar de kinderen zich uitleefden met gereedschap op het hout uit het Alblasserbos. Binnen kon de tentoonstelling en foto-overzichten van veetrig jaar noeste natuurinzet bekeken worden.

advertentie
advertentie