Geachte redactie,

30 september 2009 om 00:00 Nieuws

Helaas ben ik door ernstige moeilijkheden met mijn PC niet in staat zo te werken als ik normaliter gewend ben. Zo komen e-mails momenteel niet aan en ben ik niet op de hoogte van eventuele vragen of verzoeken van jullie. Gelieve deze tot nader order telefonisch door te geven a.u.b.

Dit verslag heb ik op mijn werk moeten samenstellen.

Met vriendelijke groet,

Wim van Mourik

_____

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

_____

ONFORTUINLIJK SLIEDRECHT HAALT BAKZEIL TEGEN STEDOCO (0-1).

Na vier wedstrijdronden beginnen de krachtsverhoudingen binnen de tweede klasse F steeds duidelijker vormen aan te nemen. Sliedrecht weet inmiddels dat het voor een bijzonder pittige klus staat om aan de hooggespannen verwachtingen te voldoen, n.l. meedoen aan de race om promotie naar de eerste klasse. Na de teleurstellende 0-1 nederlaag tegen (mede) koploper en kampioenskandidaat Stedoco is de achterstand op de bovenste twee plaatsen opgelopen tot acht punten, maar is er t.o.v. de derde promotieplaats slechts een kleine kloof van drie punten. Nog geen man overboord dus, maar de twee nederlagen tegen de koplopers SVW en Stedoco toonden aan dat er voor de selectie van Dick Stuy van den Herik nog het nodige werk aan de winkel is.

Van den Herik zag zich voor de wedstrijd tegen Stedoco genoodzaakt een aantal aanpassingen door te voeren. Zo maakte de jonge Stephan Visser zijn debuut in het doel en werd de geblesseerde Murat Kilic in de defensie vervangen door Robin Vermeij.

Sliedrecht startte fel en zag al in de tweede minuut een prima actie van Roy Leeuwestein gepareerd door doelman Rody Hoegee. Stedoco kreeg vervolgens snel een extra steuntje in de rug, toen Pascal van Delden een afgeslagen bal droog langs doelman Visser wist te schuiven (0-1). Sliedrecht liet zich niet ontmoedigen, zocht regelmatig de aanval, maar stuitte daarbij op de tot dusver nog niet gepasseerde verdediging van Stedoco. De gasten uit Hoornaar, met diverse versterkingen van buitenaf al bij voorbaat gebombardeerd tot titelfavoriet, speelde vanuit een goede organisatie en wist zonder problemen de voorsprong tot aan de rust te behouden. Wel moest doelman Hoegee daarbij een aantal malen reddend in actie komen en kwam Sliedrecht goed weg bij een actie van Stefan Walhain.

Na rust startte Sliedrecht met een alles-of-niets offensief, maar leverde de opportunistische speelstijl ook mogelijkheden op voor Stedoco. Routinier John Wijnbelt zag een schitterende volley door Robin Bernhard van de lijn gehaald en ook Stefan Walhain liet een mogelijkheid op 0-2 liggen. Sliedrecht had in de slotminuten pure pech toen een van richting veranderd schot via de binnenkant van de paal in de handen viel van doelman Hoegee.

A.s. zaterdag gaat Sliedrecht op bezoek bij SC Everstein, dat afgelopen zaterdag het deksel op de neus kreeg van hekkensluiter SV Meerkerk, dat even verrassend als effectief met 0-3 de winst van achter de Lekdijk vandaan griste.

Sliedrecht presteerde de afgelopen jaren uitstekend in Everdingen : twee seizoenen terug won het in de laatste speelronde met 1-4, met exact dezelfde score wist het dit voorjaar zich veilig te spelen in de strijd om degradatie. Desalniettemin zal van de Lockhorst brigade een maximale prestatie in topvorm worden gevraagd om de aansluiting met de subtop te kunnen heroveren. (aanvang 14.30 uur)

advertentie
advertentie