Crescendo concert ‘Timeless’ in De Lockhorst

4 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – Een wervelende muzikale reis door de tijd is wat het publiek te wachten staat bij ‘Timeless’, het spectaculaire concert van Crescendo in de Lockhorst op zaterdagavond 14 november. Beginnend in de prehistorie razen orkesten, zangers en zangeressen en de vele jeugdleden van Crescendo door de geschiedenis van aarde en mensheid. Oude beschavingen, grote wereldrijken, historische gebeurtenissen en de groten der aarde flitsen voorbij in een tweeënhalf uur durende show vol muziek, een design decor, twee grootbeeld video schermen en multimedia geluidseffecten. De presentatie is in handen van Bernadette van der Plas.

Door Margreet Strijker

Het zou kunnen dat bovenstaande de Kompaslezer bekend voorkomt. Ook vorig jaar rond deze tijd werd een aankondiging als deze gemaakt. Maar toen zag Crescendo zich een paar weken later genoodzaakt het spektakel af te blazen. Voorzitter en euphonium (tenortuba, die klinkt als bariton) speler Nicoline Blommers: ,,Door onverwachte ontwikkelingen waaronder een dirigentwisseling kon de kwaliteit niet gewaarborgd worden. Maar nu zijn alle betrokkenen er wel helemaal klaar voor. We zijn erg blij met de nieuwe dirigent van het A-orkest: Willem van Zee. Hij borduurde voort op wat zijn voorganger al met de muziekcommissie in elkaar gezet had. Mede hierdoor wordt ‘Timeless’ een prachtige show. En iedereen is ontzettend enthousiast bezig.”

Dat kan zeker gezegd worden van Anne de Vries, die samen met zestien ouders van Crescendo kinderen bezig is met de bouw van de design decors met plexiglas kunstuitingen, een hele grote perkamentrol en een acht meter hoge moderne uitvoering van de Big Ben. Hij vertelt dat vijf moeders al weken achter de naaimachine zitten om de kostuums voor de AMV-ertjes (leerlingen Algemene Muzikale Vorming) te maken. Tijdens de voorstelling kleden zij zich maarliefst drie keer om. Ze krijgen een Flinstones, Les Miserables en Grease outfit.

De Vries verklapt nog een primeurtje aan Het Kompas: ,,Ze gaan een levende puzzel maken, iets dat nog nooit eerder vertoond is.” Hij vervolgt: ,,De regie is in handen van Erik Korevaar, mijns inziens een eervolle afsluiting van zijn twee jaar als interim voorzitter. Nicoline, die sinds 1996 secretaris was, is hem in juni opgevolgd, maar dit wilde hij nog afmaken.”

Crescendo is heel blij dat Bernadette van der Plas gestrikt is als presentatrice: ,,Bekend bij iedereen in Sliedrecht. Ze heeft door haar werk bij Merwe TV veel ervaring en ze weet haar acteertalent (red: Bernadette speelt toneel bij Internos) op een originele manier aan het geheel toe te voegen. Ook de zangers en zangeressen, brengen veel kwaliteit in. Het zijn alle vier eindejaars studenten van het Fontys Conservatorium in Tilburg.”

De sporthal van De Lockhorst wordt omgebouwd tot theater met een groot podium en 900 zitplaatsen. En wat staat het publiek te wachten? Een tijdreis die start met Final Frontiers (Startrek), wordt gevolgd door de prehistorie (Jurassic Parc) en het stenen tijdperk (The Flinstones). Dan gaat het via oude beschavingen, het christendom en de Middeleeuwen (Robin Hood) naar de Franse Revolutie (Les Miserables). Ook de 50-er (Grease), 60-er (Westside Story) en 70-er jaren (Tribute to Sammy Davis Junior) worden niet vergeten. De Beatles horen in deze tijdreis thuis, maar ook Bach mag voor de wat meer muzikale diepgang niet ontbreken (Bacchus). Terug naar het verleden en naar de toekomst (Back to the Future) is de rode draad gedurende de gehele show. Wie dit muzikale avondje cultuur en spektakel niet wil missen wordt aangeraden snel kaartjes te halen.

Crescendo met ‘Timeless’ in De Lockhorst op 14 november. Aanvang 20.30 uur, zaal open 19.45 uur. Kaarten: € 13,50 per persoon (kinderen tot 12 jaar € 10,00). Reserveren via Nicoline Blommers, telefoonnummer 0184-412510 of via www.crescendosliedrecht.nl . Ook te verkrijgen bij Fa. De Vries, Kerkbuurt 25 of aan de kassa van Partycentrum De Lockhorst, Sportlaan 1 (van 09.00 - 13.00 uur).

Voorproefje

Crescendo heeft het publiek zaterdag, samen met EMS, een voorproefje gegeven in De Lockhorst. Voor beide orkesten was dit concert een ideale voorbereiding op de 14de november. Ook EMS zal dan een groot najaarsconcert geven. Voor een goed gevulde zaal opende het Hardinxveldse orkest de avond. Als openingsstuk had het hardinxveldse orkest gekozen voor de ‘Manhattan Symphonie’, waarmee de vele gezichten van de metropool New York weergegeven wordt. Daarna was het de beurt aan de zes trompettisten om zich van hun beste kant te laten horen. EMS sloot hun optreden af met muziek uit de op dit moment zeer populaire musical ‘Joseph’.

Na de pauze was het de beurt aan Crescendo. Na een rustig openingswerk stond er wederom een metropool centraal. Condacum gaf mooi de voorgeschiedenis van de Belgische stad Antwerpen weer. Daarna volgde bekende muziek uit de musical Les Misérables en uit de film Robin Hood. Ook speelde Crescendo een medley van de grootste hits van de popgroep Toto. De avond werd afgesloten door het swingende Dixieland Jamboree, waarin zes solisten de hoofdrol speelden.

advertentie
advertentie