Sliedrecht heeft wind in de rug in Everdingen

5 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Voor Everstein lijkt vv Sliedrecht inmiddels een heuse “angstgegner” te worden. Wederom werd de ploeg uit Everdingen op eigen mat met duidelijk cijfers verslagen door de Sliedrechters: 1-3.

Sliedrecht begon met de straffe wind in de rug en had de bal binnen een halve minuut in het doel liggen, achter de verbouwereerde keeper. Zowel de grensrechter als de scheidsrechter constateerden echter buitenspel, waardoor het wit-blauwe feestje werd verstoord. Even later leverde een aanval over rechts een vrije kans op voor Sliedrecht. De Eversteinse keeper was dit keer wel bij de les en kon de inzet keren, maar in de rebound werd het net toch gevonden: 0-1 na amper drie minuten voetbal.

Een minuut later deelde de thuisclub een speldenprikje uit (schot voorlangs), maar direct daarna sneed Sliedrecht opnieuw door de apathische verdediging van Everstein. Nu belandde het leer op de lat. Direct was het weer bijna raak, maar de goalie redde de inzet van Sliedrecht. Uitstel van executie, zo bleek even later: een vrije trap vanaf de linkerflank werd door iedereen gemist, behalve door een compleet vrijstaande Sliedrecht speler achterin: 0-2.

Everstein zich leek te herstellen met een mooie aanval. De voorzet werd echter in de handen van de Sliedrechtse keeper gekopt. Even later kwam de goal voor de thuisploeg alsnog 'uit de lucht vallen'. Een corner werd door de spits genadeloos ingeknald: 1-2. Langs stonden deze cijfers niet op het scorebord. Een voorzet vanaf rechts verdween weer over alles en iedereen, doch kwam terecht bij een geheel vrijstaande spits van Sliedrecht. Die wist wel raad met dit buitenkansje: 1-3, het laatste wapenfeit van het eerste bedrijf.

Na de rust probeerde Everstein alsnog het tij te keren, gesteund door het windje in de rug. Er kwamen drie goeie kansen, maar de hardwerkende spits faalde tot drie keer toe in de afwerking: één kopbal belandde op de paal, de twee andere keren kon de Sliedrechtse keeper redding brengen.