'Volksvermakelijke' kermis op het plein

5 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Door een ludieke actie van de PvdA fractie leek het zaterdag even alsof er kermis was op het Burgemeester Winklerplein. Het ging weliswaar om een miniatuur versie maar er stond wel een echte draaimolen en er waren gratis poffertjes voor de kinderen. Toen er een Kabouter Plop langs kwam zag het rood van de ballonnen en een disc jockey draaide de hele dag gezellige muziek. Maar al deze pret kende onmiskenbaar een serieuze ondertoon.

Door Margreet Strijker

U las het vorige week al in Het Kompas: "Met deze actie wil de PvdA laten zien dat bij de nieuwbouwplannen niet alleen aandacht moet komen voor winkels, woningen en parkeren, maar dat het dorpse karakter van Sliedrecht best samengaat met die plannen.” Voor de PvdA is het nog steeds belangrijk om de kermis op het plein terug te krijgen. Humoristische posters met kreten als: ‘Gezellig Winkelplein?’ ‘Manhattan aan de Merwede’. ‘Drechtssteden bodemloze put’ en ‘Big Brother in Sliedrecht’ illustreerden de PvdA standpunten. Maar het leukste was toch wel de modelbouw miniatuurkermis. Een flinke maquette van een sfeervolle straat met mooie panden en oude geveltjes waar een kermis gehouden wordt met alles erop en eraan. ,,Oh… als het er in de toekomst toch eens zo uit zou gaan zien hier in Sliedrecht.” verzuchtte mevrouw C. J. Koppelaar-Nobel die in haar scootmobiel een kijkje kwam nemen. Zij draagt de actie van de PvdA een warm hart toe. ,,Vroeger ging ik altijd met de kinderen naar de kermis op het plein. En toen ik ouder werd bleef het leuk om er een kijkje te gaan nemen. Ik vind dat die kermis hier gewoon in het centrum thuis hoort.”

De PvdA fractieleden in hun rode jacks hebben er duidelijk plezier in. De één staat poffertjes te bakken alsof het zijn dagelijks werk is terwijl de ander een dagtaak heeft aan het uitdelen van de ballonnen. Connie de Bruin: ,,Je ziet alle mensen kijken, ik denk wel dat we gezien worden.” Wim Blanken vult aan: “Het is een ‘volksvermakelijke’ dag, maar ik hoop vooral dat de boodschap overkomt.”

advertentie
advertentie