Goede start DWF in Verenigingscompetitie

5 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het thuisbad van DWF was zaterdag het strijdtoneel voor de eerste wedstrijd in de verenigingscompetitie. Na degradatie in het vorige seizoen zwemt DWF dit seizoen in de tweede klasse. Met 32 zwemmers verscheen de ploeg van David Verlek aan de start en bij elkaar wisten zij 41 persoonlijke records te verbeteren. Van alle medailles bleven er 7 gouden, 6 zilveren en 5 bronzen in Sliedrecht achter.

John van Heteren, Arno de Bruijn en Jeroen Flokstra zetten hun goede start van het seizoen voort en verbeterden ieder drie pr’s. Dit ging vaak met grote stappen tegelijk. John wist zichzelf met maar liefst 13.47 seconden te verbeteren. Ook Jeanine Tukker baarde opzien door zomaar 14.08 seconden sneller te zwemmen. Dit leverde haar twee prachtige pr’s op. Bonita van Reede, Evi Mijnster, Louise Bakker, Anne de Heer, Debby Kraaijeveld, Talitha Boelen, Daniëlle de Klein, Marnick de Bruin, Jim Veerkamp, Laurens Kalis en hoofdtrainer David konden allen ook twee pr’s aan hun lijst toevoegen. De gouden medailles waren weggelegd voor Delano van Reede, Debby (2x), Ploni Stuy, Johnny den Uil, Judith de Heer en de estafetteploeg meisjes 1996.

Van de debutantjes Isabella de Lange (2001) en Bob Hogendoorn (1999) kunnen we in de toekomst nog veel verwachten. Isabella veroverde in haar eerste wedstrijd gelijk een bronzen medaille op de 25 rug. Bob zwom vorige week zijn eerste wedstrijd en de tijd die hij daar neerzette op de 50 rug werd nu gelijk alweer verbeterd. Beide zwemmertjes hebben aangetoond een aanwinst voor de ploeg te zijn.

Volgende week gaan de Speedo-zwemmers naar Dordrecht voor de eerste Speedowedstrijd en de rest van ploeg is vrij.

advertentie
advertentie