'Asiel mag niet door geldtekort verdwijnen'

6 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De open dag en bazaar van Dierenasiel Sliedrecht e.o. op zaterdag 3 oktober is een groot succes geworden. Niet alleen omdat het weer meeviel, maar zeker ook omdat het Dierenasiel naar schatting driehonderd bezoekers heeft mogen ontvangen en de opbrengst van de dag opgelopen is tot rond de 650 euro. Elke cent hiervan is voor het behoud van het asiel. ,,Het dierenasiel heeft geen cent hoeven investeren in de open dag. Alles is door diverse sponsors bekostigd. En dat is prachtig want het asiel kan elke cent goed gebruiken om het voortbestaan te garanderen", aldus voorzitter Ginet Balistreri.

Voorafgaand aan de open dag hebben tien vrijwilligers een inzamelactie gehouden bij C1000 en Intratuin in Sliedrecht en Bas v.d. Heijden in Hardinxveld-Giessendam. Dit leverde ruim tien boodschappenkarren vol bruikbare artikelen voor het asiel op. Ginet Balistreri kijkt zeer tevreden, maar vooral met een warm hart, terug op dit geslaagde evenement: ,,Zo’n 25 vrijwilligers hebben met veel toewijding meegeholpen om van deze dag een succes te maken. Het is ontzettend gezellig geweest. De band tussen de vrijwilligers is enorm gegroeid; we voelen ons één grote familie. We hebben heel veel positieve reacties van bezoekers mogen ontvangen. Men is met name erg te spreken over de zachtaardige manier waarop wij met de dieren omgaan en over de dieren vertellen. We zijn dan ook supertrots dat we bekend staan als zeer dier- en klantvriendelijk asiel met een aangename persoonlijke huiskamersfeer.”

De informatieve rondleidingen door het asiel bleken een groot succes. Balistreri: ,,Voorheen moesten de katten in benches opgesloten worden tijdens de open dag. Ik kon me daar niet in vinden. Ik wilde juist iedereen laten zien hoeveel vrijheid en bewegingsruimte onze asielkatten hebben. Bovendien geeft dat opsluiten veel onnodige stress voor de dieren. Met een groep vrijwilligers hebben we zitten brainstormen of het ook op een andere manier zou kunnen en toen hebben we de rondleidingen bedacht. Het was dus experimenteel, maar zeker voor herhaling vatbaar.”

Naast de rondleidingen konden de bezoekers tijdens de open dag/bazaar genieten van live muziek en een drankje en hapje. Er waren kunstwerken te bewonderen en te koop, men kon een airbrushtattoo laten zetten, een zelfgemaakt kattenspeeltje kopen of rondsnuffelen op de rommelmarkt. Ook konden de bezoekers meedoen aan een loterij, aan het Rad Van Fortuin en aan een quiz. Voor de kids was er grabbelton, blikgooien en het emmerspel. Dierenkliniek Middeldiep en de Dierenambulance waren ook aanwezig om de bezoekers van informatie te voorzien en bij de stand van de Dierenbescherming was diverse informatie te verkrijgen en waren er leuke dierengadgets te koop.

,,De dag was zó gezellig en zo’n succes dat we dit zeker vaker gaan doen. Het feit dat ons zoveel geschonken is, wil zeggen dat veel mensen begaan zijn met het dierenasiel. Helaas zijn onze inkomsten te laag om het asiel goed draaiende te houden. We hopen dat de overheid en de gemeenten inzien wat voor belangrijke instelling dit is voor deze regio en dat de bereidwilligheid ons in de toekomst beter en effectiever te steunen zal gaan toenemen, want het Sliedrechtse dierenasiel mág niet door geldtekort verdwijnen”, aldus voorzitter Ginet Balistreri.

advertentie
advertentie