'Stem in de bibliotheek op de mooiste taart'

16 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Kinderboekenweek met het thema "Aan tafel! - Eten en snoepen in kinderboeken" is op dit moment in vele boekhandels, bibliotheken, basisscholen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen in volle gang. Ook in de bibliotheken van BibliotheekNetwerk Zuid-Holland Zuidoost zijn er leuke activiteiten te doen voor kinderen. Zo kunnen basisscholen in de regio Zuid-Holland Zuidoost, die zich hebben aangemeld voor het acht-gangen Kinderboekenweekmenu, meedoen aan de taartenwedstrijd van BibliotheekNetwerk Zuid-Holland Zuidoost.

Iedere basisschool heeft van de bibliotheek een lege, witte taartdoos en een uitnodiging om de taart te maken die hierin past, ontvangen. Alle vier groepen maken een taart voor een hoofdpersoon van een boek. De bibliotheek heeft boeken met die hoofdpersonen bij de school afgeleverd. Alle scholen organiseren vervolgens een expositie met stemronde en de vier schoolwinnaars worden vóór de herfstvakantie naar de bibliotheek gebracht. Tijdens de herfstvakantie (19 t/m 23 oktober) kan er door iedereen (ook door de kinderen zelf, hun familie, buren, ouders, maar ook biebleden en mensen die geen lid zijn van de bibliotheek) worden gestemd en staan alle taarten in het taartenatelier.

Na de herfstvakantie gaan de plaatselijke winnaars naar de bibliotheek in Papendrecht en hier vindt de laatste stemronde plaats. De jury bestaat uit Bakker ’t Stoepje in Papendrecht, Jeska Versteegen, kinderboekenschrijfster en illustratrice van onder andere Een koekje bij de thee en Marijke van der Hoff, regiodirecteur van BibliotheekNetwerk Zuid-Holland Zuidoost. Op woensdag 3 november worden de winnaars bekend gemaakt.

advertentie
advertentie