Schaaktalent Niels Mijnster stuit opmars van koploper Wout Boer

18 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de zesde ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Niels Mijnster een eind gemaakt aan de ongeslagen status van Wout Boer. De talentvolle jeugdspeler speelde zeer aanvallend en combineerde de ongeslagen koploper netjes van het bord. Door deze overwinning is de topscorer van het A-team de nieuwe koploper in de competitie. De tweede plaats wordt nu ingenomen door Wim Hokken, die in een lange partij tegen Evert Bos uiteindelijk aan het langste eind trok. Op de derde plaats staat ook een jeugdspeler, namelijk Tobias Dekker, die in een korte partij Floris Verweij wist te verslaan. Kees Wessels speelde, naar eigen zeggen, "de beste zet uit zijn carrière" en won van oud-kampioen Hans Klein.

Van de (slechts) negen partijen waren er vier al voor 9 uur beslist. Naast eerdergenoemde partij van Tobias, wist vader Peter Dekker heel snel te winnen van Henri Hartog in slechts elf zetten. Ook Leen Dubbeldam was snel klaar met Pieter de Bruin. Peter Vis verloor in zijn partij tegen André van Dieën al snel een stuk, maar werd daardoor extra gemotiveerd en zette de veertigplusser pardoes mat.

Leo Koppelaar speelde een soort Aljechin in zijn partij tegen Mark van Hulst. Helaas verloor de teamleider van het derde en vijfde team al snel een stuk en kon dit de rest van de partij niet meer goedmaken.Uitslagen senioren:

Niels Mijnster - Wout Boer 1-0

Wim Hokken - Evert Bos 1-0

Tobias Dekker - Floris Verweij1-0

Peter Dekker - Henri Hartog jr. 1-0

Peter Vis - André van Dieën 1-0

Jan Veenis - Joost Stoker 0-1

Pieter de Bruin - Leen Dubbeldam 0-1

Leo Koppelaar - Mark van Hulst 0-1

Hans Klein - Kees Wessels 0-1

Dreamteam onderuit

Het Dreamteam heeft de goede start van het seizoen geen succesvol vervolg kunnen geven. Tegen het vijfde team van Messemaker 1847 werd een wel geflatteerde maar terechte 6-2 nederlaag geleden. Het Goudse team bestaat louter uit jeugdspelers, het gevolg van een prima jeugdbeleid. Voor het team van teamleider Peter Vis, dat met drie invallers speelde, wist kopman Hans Snel een goede remise neer te zetten tegen één van de Evengroenen. Floris Verweij bleef ongeslagen door remise te spelen tegen Jasper van Wijhe. Koen van Noortwijk speelde een prima partij en wist keurig te winnen van Jelle Hondelink.

Ook Henri Hartog jr. leek op de winst af te stevenen, maar een blunder keerde de kansen en zijn jeugdige tegenstander Alejandro Acuna greep zijn kans wel en won de partij. wat betreft de overige borden was de teamleider duidelijk: "Over de rest praten we niet...". Door de nederlaag keert het vierde team van Schaakvereniging Sliedrecht terug in de middenmoot.

advertentie
advertentie