Meedenken en praten over verkeer

19 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Voor bewoners en belangstellenden die mee willen denken of hun mening willen geven over het verkeer en de wegen in Sliedrecht wordt op woensdagavond 28 oktober om 19.30 uur een bijeenkomst gehouden in het CJMV-gebouw aan de Stationsweg 29. Het doel van de avond is om samen te komen tot een nieuw verkeersbeleidsplan de als handleiding moet fungeren voor de toekomstige weginrichting.

De gemeente wil met de bijeenkomst benadrukken dat ze geïnteresseerd is in de mening van bewoners en belangstellenden en meer inzicht wil krijgen in de onderwerpen die bewoners belangrijk vinden. De resultaten van deze avond worden met analyses van de gemeente van het wegennet (parkeerdruk-meting, ongevallencijfers, enzovoort) en mogelijke oplossingen in een rapport verwerkt. Dit rapport wordt vervolgens aan de gemeenteraad gepresenteerd. Op basis van deze informatie kan de raad prioriteiten stellen voor de komende jaren.

Het uitgangspunt is dat het bestaande netwerk van 30 en 50 km/u wegen gehandhaafd blijft. De insteek van het verkeersbeleidsplan is om tot verbeteringen te komen, zodat het verkeer veiliger wordt, beter doorstroomt en het leefmilieu verbetert. De onderwerpen doorstroming, fietsroutes, parkeren, verkeershinder, verkeersveiligheid en voorrangsregeling op rotondes komen op deze avond aan de orde.

De gemeente verzoekt belangstellenden voor deze avond een mail te sturen naar h.appeldooren@sliedrecht.nl.

advertentie
advertentie