'Tenoren en bassen, kom zingen met Gijs'

23 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - ,,Mannen van Sliedrecht en omgeving: 'Kom samen zingen met Gijs!'." Dat is de oproep die Gijs Zonnenberg doet richting "tenoren en bassen of echtgenoten van de sopranen en alten". Op zaterdag 7 november worden tv-opnames gemaakt door de Zendgroep Kerken van Merwe-TV van de mannenzang in de Gereformeerde Kerk, Oranjestraat in Sliedrecht. Van 9.30 tot 12.00 uur worden veel bekende geestelijke liederen gezongen, begeleid door organist Jeroen de Weerdt uit Dordrecht. Trompettist is Gerard Aantjes en de 12-jarige Pernille Hansum uit Hardinxveld-Giessendam zingt een solo-stuk.

Het geheel staat onder leiding van dirigent Gijs Zonnenberg, die hoopt op een bomvolle kerk. ,,Mijn wens is hiermee een nieuw jaarlijks terugkerende festiviteit te kunnen starten." De teksten van de liederen worden door een beamer geprojecteerd, zodat iedereen spontaan en zonder zangblad kan meezingen.

Degenen die zelf de uitzending niet kunnen ontvangen, worden in de gelegenheid gesteld een dvd van de uitzending te bestellen tegen de prijs van € 7,50 per stuk (via gijszonnenberg@versatel.nl).

advertentie
advertentie