Oud-kampioen Wim Hokken neemt schaakheft weer in handen

23 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de zevende ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft de oude garde weer orde op zaken gesteld. Zeventienvoudig kampioen Wim Hokken wist na een spannende partij tegen koploper Niels Mijnster uiteindelijk te winnen. Daarmee nam de Sliedrechtse ambtenaar de koppositie over en lijkt hij op weg naar zijn achttiende clubtitel.

De partij tussen de jeugdtalenten Robert van Rekom en Tobias Dekker eindigde in remise en beiden blijven zodoende in de top meedraaien.

Gerard Kolenbrander boekte zijn eerste zege van het seizoen door Jan Bons te verslaan. Opvallend was ook de remise van Peter Vis tegen Henk Prins. Na een offerparade van laatstgenoemde verzandde de stelling uiteindelijk in remise. Leen Dubbeldam wist Henri Hartog jr. te verslaan, terwijl aspirant Belg Marinus van Houwelingen tegen Alexei Parakhonyak met remise goed weg kwam. Verrassend was ook de remise van Floris Verweij tegen Pieter Blokland. De aanstaande jeugdkampioen maakte het de derdeteamspeler lastig en boekte een keurige remise.

Uitslagen senioren:

Niels Mijnster-Wim Hokken 0-1

Robert van Rekom-Tobias Dekker 0,5-0,5

Peter Dekker-Jerry van Rekom 0-1

Henk Prins-Peter Vis 0,5-0,5

Floris Verweij-Pieter Blokland 0,5-0,5

Henri Hartog-Leen Dubbeldam 0-1

Mark van Hulst-André van Dieën 0-1

Leo Koppelaar-Hans Dubbeldam 0,5-0,5

J.W. Kraaijeveld-Hans Klein 0-1

Alexei Parakhonyak-Marinus van Houwelingen 0,5-0,5

Gerard Kolenbrander-Jan Bons 1-0

advertentie
advertentie