Ingezonden brief: 'Bewoners zijn het zat!'

25 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

Het is duidelijk. Een groot aantal bewoners van Sliedrecht is de afvalstort Derde Merwedehaven behoorlijk zat. Na de laatste berichten over het onjuist uitladen van asbest uit schepen (zie Het Kompas, 22-10, red.) met alle gevaren voor inwoners pal aan de overzijde van de rivier de Merwede moet met name de gemeente Sliedrecht eens flink op de strepen gaan staan bij de provincie. Zaterdag is op burgerinitiatief opnieuw een handtekeningenactie gestart.

Dames en heren, politici. Wie verdient hier veel geld aan om de afvalstort zo dicht op de bebouwde kom van Sliedrecht te houden? Wat is de meerwaarde voor Sliedrecht om uit te kijken op bergen afval, die de vorm hebben van de Zwitserse alpen? Hoe kan het dat de Sliedrechtse politiek na een aanvankelijk strijdig ‘tijdperk’ de laatste tijd zich zo laks opstelt? En als dat niet zo is, hoe kan het dat wij als burgers daar dan niets van merken? En wat deed uw milieuadviesbureau de afgelopen jaren? Wat voor adviezen ontving u en wat deed u ermee? En wat heeft dit de gemeente Sliedrecht gekost en opgeleverd?

U zult ongetwijfeld in uw verkiezingsprogramma’s de Derde Merwedehaven opnemen. Waar was u de afgelopen vier jaar? Openheid naar de burger, laten zien wat u doet om het tij te keren! Het is onbegrijpelijk dat de gemeente Sliedrecht de afvalstort, zoals dit gebeurt aan de overzijde van de rivier op Dordts grondgebied, accepteert. U dient tenslotte op te komen voor de belangen, voor de gezondheid, van ons inwoners van Sliedrecht! Ik zou niet weten op wie ik 3 maart moet gaan stemmen!

Overigens gaat het niet alleen om de Derde Merwedehaven maar ook om andere (chemische) industrie aan de Baanhoekweg in Dordrecht. Zo kreeg onder andere chemiebedrijf Dupont weer een vergunning voor extra uitstoot. En dan te weten dat we veel te maken hebben met een zuidwesten / westen wind. Het lijkt wel of de gezondheid van ons en onze kinderen niet meer telt. U bent toch niet moe gestreden?

Fam. P. Donk-Hoeflaak

Admiraal de Ruyterstraat 83

3361 VB Sliedrecht

advertentie
advertentie