Lokale kampioenen te zien op de Sliedrechtse skatebaan

26 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Op de skatebaan onder het viaduct werd vrijdag het Sliedrechts kampioenschap wave en skateboarden gehouden door S.O.J.S. Het was een dag met mooi weer en dus kwamen veel waveboardertjes en skateboarders naar de baan. Vaders, moeders, familie en vrienden keken gespannen toe naar de wedstrijd waarin iedereen tien minuten de tijd kreeg om te laten zien wat zij aan waveboard skills in huis hadden. Er volgde een bloedstollende finale met de zes beste waveboarders van Sliedrecht: Sjoerd Wieringa, Bret van Hienen, Max Bakker, Noah Jongsma, Thijmen Groteboer en Peter Hooijenbos gingen de strijd aan om die felbegeerd titel en bijbehorende beker Sliedrechts Waveboard kampioen 2009 in de wacht te slepen.

Vele trucs werden geshowd om de jury te overtuigen, varierend van ollies, manuals, 180’s, backside kickturns en zelfs slides. Na tien minuten het beste te hebben laten zien was het aan de jury om de winnaars bekend te maken. Het Sliedrechts kampioenschap Waveboarden 2009 kende de volgende uitslag: 1. Sjoerd Wieringa; 2. Bret van Hienen; 3. Max Bakker.

Het gedeelte waarin de Skateboarders om de titel strijden was minstens zo spannend: halsbrekende kapriolen werden uit de kast gehaald om te laten zien dat zij de titel van Sliedrechts kampioen waard waren. De Skateboarders lieten zien over veel talent te beschikken; met name Dieko de Ligt wist te overtuigen. De jury is van mening dat dit jonge skatebaord talent nog best wel eens in de Nederlandse top terecht kan gaan komen. Na een spannende finale waarin de meeste bizarre trucs met flips, slides en 180’s voorbij kwamen kwam de jury tot de volgende uitslag voor het Sliedrechts Skateboard Kampioenschap 2009: 1. Emiel van Genderen; 2. Laurens Kalis; 3. Dieko de Ligt.

advertentie
advertentie