NVWA zoekt natuurschoolgidsen

29 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard (NVWA) zoekt mensen die het leuk vinden om buiten te zijn en met kinderen om te gaan. Want voor hen is een taak als natuurschoolgids op het lijf geschreven.

Schoolkinderen uit de Alblasserwaard komen een ochtend of middag met de hele groep naar het educatief centrum van de NVWA om daar een natuuravontuur te beleven. Hierbij moet gedacht worden aan onderwerpen als Koning Winter, de seizoenen, bomen, vogels, kikkers en padden, vlinders en libellen, slootonderzoek, maar ook klimaat en energie. Omdat het aantal scholen dat bij de NVWA langskomt toeneemt, zijn nieuwe schoolgidsen hard nodig. Daarom wordt begin volgend jaar een schoolgidsencursus gegeven, waarbij tijdens enkele theorieavonden de schoolprogramma’s worden doorgenomen en bekeken, waarna de programma’s op zaterdag daadwerkelijk uitgevoerd worden.

De natuurschoolgidsen die de NVWA zoekt hoeven dus niet alles over de natuur te weten. Ze moeten van de natuur genieten en het leuk vinden om dit aan kinderen over te brengen. De mensen kunnen zelf bepalen hoe vaak ze ingezet willen worden.

Aanmelden voor de voorlichtingsbijeenkomst op dinsdag 10 november kan via miriamvermeij@hotmail.com of 078-6151504. De voorlichting begint om 20.00 uur en vindt plaats in het Streeknatuurcentrum van de NVWA. Meer informatie ook op www.nvwa.nl bij laatste nieuws.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie