‘Een dagje niet denken aan diabetes’

2 november 2009 om 00:00 Nieuws

Muzikaal feest

voor kinderen

met suikerziekte

DORDRECHT/SLIEDRECHT - Alle ruim 150 kinderen met diabetes mellitus die patiënt zijn op de Kinderdiabetespoli ‘Diatime’ van het Albert Schweitzer ziekenhuis, hebben een uitnodiging gekregen om op woensdag 11 november WereldDiabetesdag te komen vieren in het Dordtse muziekcentrum Benevia. Ze gaan van 15.00 tot 19.00 uur met z’n allen djembé spelen en aansluitend dineren met elkaar en met hun ouders. De dag is mogelijk gemaakt door Lions Club Dordrecht MM en andere sponsors. WereldDiabetesdag draait dit jaar speciaal om kinderen met suikerziekte.

,,Diabetes hebben is best lastig voor een kind”, zegt pedagogisch medewerker Annika van Oosterhout van polikliniek Diatime. ,,Je bloedsuiker meten voor het eten of wanneer je lichamelijke inspanning moet leveren en daarna eventueel insuline spuiten: het vormt een constante belasting en zorgt ervoor dat je niet altijd even gemakkelijk aan alles kunt meedoen.’’

De kinderen die bij Diatime onder controle staan, moeten bovendien minstens vier keer per jaar naar het ziekenhuis komen voor een bezoek aan diverse medische disciplines en voor educatie over hun ziekte. Van Oosterhout: ,,Deze feestmiddag is bedoeld om de ziekte even helemaal te laten varen en met elkaar plezier te maken.’’

De Lions Club Dordrecht MM schenkt de opbrengst van haar Dordt Delicious Haringparty in juni aan het ziekenhuis. Ronald Jager van de ‘doe-commissie’ van de serviceclub licht toe: ,,Onze doelstelling is het zichtbaar besteden, in eigen stad, van de fondsen die wij werven. We hebben ditmaal als bestemming kindergeneeskunde gekozen, een heel belangrijk onderdeel van de zorg waar iedereen een goed gevoel bij heeft. Het ziekenhuis heeft zelf beslist wat het binnen dat kader concreet wilde doen met de 10.000 euro die wij doneren. Van dit bedrag kan tweemaal, dit jaar en volgend jaar, WereldDiabetesdag worden georganiseerd voor de patiëntjes van Diatime. Prima besteding, vinden wij.’’ Vertegenwoordigers van Lions Club Dordrecht MM bieden het bedrag op 11 november symbolisch aan.

Muziekschool ToBe, muziekcentrum Benevia en cateraar Hier Hotel verlenen voor een zeer vriendelijke prijs hun medewerking. Het Dalton College, waar een leerling met diabetes op school zit die ook patiënt is bij Diatime, maakt tegen een kleine vergoeding een taart met het nieuwe logo van Diatime. Van Oosterhout: ,,Het beleid van nu is dat kinderen met diabetes in principe alles mogen eten, maar daar wel naar moeten handelen, dus insuline spuiten. Zeker als er een feestje is, hoeft niet alles te worden ontzegd. Dus natuurlijk mogen ze op deze dag taart.”

advertentie
advertentie