Groei en Bloei beloont mooiste tuinen

7 november 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In De Lockhorst werd donderdag 5 november de uitslag bekend gemaakt van de tuinen, die gedurende het afgelopen jaar waren bekeken door de tuinkeurders van “Groei en Bloei”. De avond begon met een professionele PowerPoint presentatie. Er werd uitgelegd op welke punten de tuinen werden beoordeeld: het lijnenspel, de beplanting, het dak van de tuin, de muren, de bestrating, het meubilair en de ornamenten. Dit alles werd toegelicht door Cintha de Vreede en Herman Ferdinandusse.

Na de pauze kwamen wethouder Jonker uit Wijngaarden en wethouder Lavooy uit Sliedrecht aan het woord. Beiden waren blij met het initiatief van Groei en Bloei en van de werkzaamheden van de tuinkeuringscommissie. Ze genoten van tuinen die zo mooi in beeld werden gebracht. De heer Lavooy, zelf een tuinliefhebber, zou graag zien dat de tuinen in zijn gemeente weer meer groen werden en minder bekleed met harde bestrating. De heer Jonkers vond de geparkeerde auto’s in de tuinen een doorn in het oog.

Daarna volgde de prijsuitreiking. In elke gemeente waren drie prijswinnaars die een mooi boeket en een waardebon ontvingen. Papendrecht: 1. fam. P.J. Tijssen, 2. fam C. van der Baars, 3. fam. T. Keesmaat. Sliedrecht: 1. fam. A. van der Zee, 2. fam. J.L. Kriek, 3. fam. P. ’t Jong. Wijngaarden: 1. fam T. van Werd, 2. fam. M. Wervenbos, 3. fam. E. Vis.

De quiz geleid door Kees van der Esch en hulp van Cintha de Vreede leverde twee winnaars op die een bloemstuk wonnen, ontworpen door Jans Bos die al meerdere keren een prijs won bij de Nederlandse Kampioenschappen Bloemschikken. Tot slot werd er een tuinadvies van Carolien van Zessen van “Garden Inspirations” verloot.

Op de foto's de prijswinnaars met wethouder Jonker uit Wijngaarden, Lavooy uit Sliedrecht en Marijke de Groot- Baars, die de verhinderde wethouder uit Papendrecht verving.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie