Merwede wint toernooi bij Vriendenschaar

8 november 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT/H'VELD-G'DAM - In een bomvolle sporthal De Wielewaal in Hardinxveld-Giessendam heeft Merwede 1 voor een verrassing gezorgd door het Vriendenschaar '72 Rabobank Zaalkorfbaltoernooi te winnen. Merwede wist twee wedstrijden winnend af te sluiten en behaalde daarmee de meeste punten. Merwede speelde voor het eerst met de schotklok, maar de Sliedrechtse formatie wist daar klaarblijkelijk prima mee om te gaan.

Het toernooi begon voor Merwede met een wedstrijd tegen HKC. Een goede eerste helft werd vervolg gegeven door zo mogelijk nog betere tweede helft. Dat leverde een mooie winst op met de cijfers 21-17, goed voor drie punten volgens de toernooiregels. Vervolgens werd er tegen overgangsklasser De Meeuwen gespeeld. Merwede moest de rust ingaan met een kleine achterstand, maar opnieuw was de twee helft uitstekend. De achterstand werd omgebogen in een voorsprong, maar uiteindelijk wist De Meeuwen zich naast Merwede te nestelen: 15-15. De toernooiregels schreven vervolgens een 'sudden-death' voor: een verlenging van maximaal 10 minuten waarin het team dat als eerste scoort de wedstrijd winnend afsluit. Uiteindelijk wist Jacco Buijk de winnende treffer te maken, waardoor de wedstrijd eindigde in een 16-15 overwinning voor Merwede. Een overwinning na 'sudden-death' leverde 2 punten op.

Met een totaalscore van vijf punten was het afwachten wat Vriendenschaar tegen plaatsgenoot HKC deed. Vriendenschaar had de eerste wedstrijd gewonnen tegen De Meeuwen, dus een overwinning van Vriendenschaar zou voor hen toernooiwinst betekenen. Een spannende wedstrijd waarin de eer van Hardinxveld-Giessendam op het spel stond werd uiteindelijk door HKC gewonnen met 18-16. Dat maakte de Merwedianen tot winnaar van het toernooi.

Een mooie opsteker voor de competitie die zaterdag om 13.45uur voor Merwede begint met een thuiswedstrijd tegen IJsselvogels uit Moordrecht. Het Sliedrechtse achttal van trainer Dick van Houwelingen zal het in deze competitie op moeten nemen tegen Fortis, Vitesse, Maassluis, IJsselvogels, Kinderdijk, Bolnes en TOP. Het Alblasserdamse Kinderdijk start als titel favoriet en het Ridderkerkse Bolnes zal de belangrijkste degradatie kandidaat worden.