Sliedrecht steunt Diabetes Fonds met 8580 euro

13 november 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Meer dan 122 vrijwilligers gingen begin november in Sliedrecht op pad voor het Diabetes Fonds. Gezamenlijk haalden zij met de collectebus € 8.580,17 op.

,,Wij zijn erg blij met de bijdrage van de collectanten, de gevers en iedereen die zich heeft ingezet", zegt Bert Kuipers, directeur van het Diabetes Fonds. ,,Met dit geld betalen we nieuw onderzoek naar diabetes en geven we uitleg over de ziekte. Dankzij onderzoek is al veel bereikt waardoor mensen met diabetes gezonder en langer kunnen leven. Zo is ontdekt hoe diabetes type 1 ontstaat, dat is een fout van het afweersysteem. Daardoor kunnen we nu bij sommige kinderen diabetes afremmen. Ook is er nu bijvoorbeeld betere begeleiding van mensen met diabetes en depressie, wat vaak samengaat. Daardoor voelen mensen zich beter en ze blijven gezonder. Geld voor meer onderzoek is hard nodig. Het Diabetes Fonds zet zich hiervoor in."

Niemand aan de deur gehad? Er kan alsnog geld over gemaakt worden op giro 5766 t.n.v. het Diabetes Fonds in Amersfoort. Voor meer informatie: 033-462 20 55 of op www.diabetesfonds.nl.

advertentie
advertentie