Winklerplein steeds soberder

18 november 2009 om 00:00 Nieuws

Woontoren

drie laagjes

geamputeerd

SLIEDRECHT - Windroos Bouwgroep VOF heeft maandagavond tijdens een informatieve raadsvergadering het veranderde Masterplan voor de grootschalige renovatie van het Burgemeester Winklerplein gepresenteerd. Meest opvallend: aan inwoners van Sliedrecht die vrezen voor een Manhattan aan de Merwede en na de presentatie op 24 juni dit jaar klaagden over stadse fratsen wordt enigszins tegemoet komen. Er gaan drie laagjes af. De woontoren aan de westzijde is nog maar vijftien hoog.

Door Erik de Bruin

Het plan wordt in feite steeds soberder. Het voornemen om boven de winkels aan de noordzijde drie woonlagen te bouwen was al eerder van tafel geveegd. Wél wordt vanaf de Simon Stevinstraat een tweede ontsluitingsweg gerealiseerd zodat de 170 parkeerplaatsen op het plein niet alleen vanaf de Rembrandtlaan zijn te bereiken. Op de hoek tussen de noord- en oostzijde komt een tweede kiosk ten behoeve van daghoreca. Met name met betrekking tot de bereikbaarheid en de te stadse volume heeft Windroos haar oor laten hangen naar de kritische opmerkingen die werden geuit tijdens de informatiebijeenkomst in De Lockhorst. Het is de projectontwikkelaar als ook verantwoordelijk wethouder Hans Tanis een lief ding waard als de gemeenteraad in de besluitvormende vergadering op 7 december instemt met het Masterplan. Dan kan eindelijk serieuze voortgang worden geboekt in een traject dat al jaren loopt. Voor 8 februari volgend jaar staat reeds de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst gepland. Om in korte tijd twee mijlpalen te kunnen slaan moet de gemeenteraad wél akkoord gaan. Maandagavond lieten de fracties zich enkel informeren en hielden ze zich aan het protocol nog geen discussie te starten. Aankomende maandag zullen ze zich wel uitspreken over het plan, dat redelijk is gevijld maar voor Sliedrechtse begrippen nog steeds pretentieus oogt.

De opiniërende raadsvergadering begint om 19.00 uur. Een dag later (lees: dinsdag 24 november) wordt vanaf 19.30 uur een informatiebijeenkomst gehouden in De Lockhorst. Gemeente en projectontwikkelaar presenteren het veranderde Masterplan, dat zal functioneren als basis voor de uitwerking van de bouwplannen en van de meer gedetailleerde inrichtingsplannen voor de openbare ruimte. Ze gaan ervan uit dat de uitwerking volgend jaar vlot vordert en dat in 2011 kan worden gestart met de bouw van de eerste fase. Het staat volgens volgens De Windroos als een paal boven water dat de weekmarkt gehandhaafd blijft op de huidige locatie.

advertentie
advertentie