Burgerinitiatief wordt serieus genomen

18 november 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De afgelopen weken heeft de krant vol gestaan met artikelen over de voorgenomen asbeststort in de Derde Merwedehaven. Morgen (vrijdag) brengt een afgevaardigde van de provincie voor de tweede keer in twee weken een bezoek aan de gemeente Sliedrecht. Bij dat gesprek sluiten ook Stichting Werkgroep Derde Merwedehaven en het actiecomité aan.

Het comité is een paar weken terug van de grond gekomen en heeft Sliedrecht in korte tijd groen laten kleuren. Gedeputeerde Erik van Heijningen kreeg twee weken geleden 2300 handtekeningen overhandigd. De buit bedraagt inmiddels 3800 handtekeningen en wordt vrijdag overgedragen aan de provincie. Daarna schuift dominee Tanghé als kartrekker aan bij het overleg. ,,We nemen het burgerinitiatief zeer serieus en betrekken ze als onze partner bij dit probleem”, legt burgemeester Martin Boevée uit.

Elders in de krant staat een paginagrote open brief die is gericht aan alle inwoners van Sliedrecht. Boevée: ,,We hebben de brief gezamenlijk voorbereid.” Met ‘we’ doelt hij naast de eigen gemeentelijke organisatie op het burgerinitiatief en de stichting. ,,We vonden het hard nodig en zeer wenselijk dat iedereen goed is geïnformeerd. We willen mensen niet ongeruster maken dan ze al zijn. Het is belangrijk dat de juiste gegevens op tafel liggen.” De gemeente is zelf ook ongerust en wil helderheid van de provincie. ,,Heel populair gezegd: Waar houdt u zich mee bezig? Wat is de houding van de provincie als Delta (de exploitant van de Derde Merwedehaven, red.) met nieuwe plannen komt? Wordt wel of niet een gezondheidsonderzoek uitgevoerd? Daarnaast hebben we een reeks vragen opgesteld over het tweede plan met betrekking tot asbeststort. We willen gewoon weten wat we kunnen verwachten.”

Naast een open brief is het plan opgevat een informatiebijeenkomst te houden. Wanneer dit van de grond komt kon de burgemeester niet zeggen. Het enige wat hij zei is dat de brief moet worden beschouwd als het begin van betere en gerichte communicatie.

advertentie
advertentie