Snelheidscontroles op N214 voor veiligheid wegwerkers

Nieuws

SLIEDRECHT - In verband met de veiligheid van de wegwerkers op de N214, zal de politie de komende tijd regelmatig de snelheid van de weggebruikers controleren. Wegwerkers van de provincie Zuid-Holland hebben inmiddels diverse keren aangegeven dat een groot deel van de automobilisten zich kennelijk niet houdt aan de aangegeven snelheid van 50 km/u rondom de noodbrug over de Giessendamsche Binnenvliet. Dit is bevestigd door snelheidsmetingen, uitgevoerd door de provincie. Door de snelheidsovertredingen ontstaan soms gevaarlijke situaties.

De provincie is vanaf afgelopen zomer bezig met het vervangen van de over de Giessendamsche Binnenvliet gelegen brug. Om de overlast voor het wegverkeer te beperken, is gekozen voor een noodbrug zodat het verkeer doorgang kan hebben en zo min mogelijk hinder zal ervaren. Er geldt ter hoogte van de brug een snelheidslimiet van 50 km/u. Dit is aangegeven door bebording en informatie vanuit de provincie. Het werk aan de brug zal tot eind december duren.

De provincie Zuid-Holland is al langere tijd bezig met onderhoudswerkzaamheden aan de N 214 die de weg veiliger en comfortabeler maken. De weg is gedeeltelijk voorzien van een nieuwe fundering en de hoofdrijbaan en een deel van het fietspad hebben een nieuwe asfaltlaag gekregen. De weg is bovendien Duurzaam Veilig ingericht. Meer informatie over de werkzaamheden: www.zuid-holland.nl.

advertentie