Wilhelmus onder de indruk van grootse intocht

23 november 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het Showkorps Wilhelmus heeft afgelopen zaterdag mee mogen doen aan de intocht van Sinterklaas in de Leuvehaven in Rotterdam. De Sliedrechters waren onder de indruk van de het grootse evenement, bijna geheel georganiseerd door het studentencorps.

,,Diverse blusboten zorgden voor een mooi tafereel", vertelt Nicole Boer, voorzitter van Wilhelmus’ Muziekkorpsen. ,,Er was een overdekt podium met een kinderkoor en zangers en zangeressen, die continu de traditionele Sinterklaasliedjes zongen. Maar ook zelfgemaakte Sinterklaasliedjes op bekende popmuziek nummers werden ten gehore brachten.

Nadat er tot twee keer toe een stoomboot was afgemeerd, waar Sint Nicolaas niet op aanwezig bleek te zijn, volgde uiteindelijk de stoomboot met de goedheilig man. Burgemeester Abouthaleb heette hem van harte welkom, waarna de enorme stoet vertrok door de binnenstad van Rotterdam.

De stoet bestond, naast uiteraard Sinterklaas te paard, uit diverse pietenbandjes, acrobaten pieten, voetbalpieten, pieten te paard, pieten met paard en wagen, zangpieten, gitaarpieten, danspieten, vaandelzwaaierpieten en Showkorps Wilhelmus uit Sliedrecht in Spaans tenue. De stoet eindigde twee uur later bij het WTC gebouw. Daar heeft het Showkorps op verzoek van de organisatie nog eens vier nummers ten gehore gebracht. Sinterklaas kwam het Showkorps daarna persoonlijk bedanken voor hun inzet.

advertentie
advertentie