De Stoep maakt indruk, heren 1 iets minder

Nieuws

SLIEDRECHT - De volleyballers van Visade Voorburg waren zaterdag onder de indruk van de inmiddels beroemde ambiance in Sliedrechtse De Stoep. 'Wat een sfeertje met zo'n lekker muziekje en wat veel publiek', was de reactie van de gasten. Helaas konden de mannen van Sliedrecht Sport binnen de lijnen minder indruk maken. De wedstrijd ging met 1-3 naar de Voorburgers: 18-25, 25-14, 15-25, 22-25

Middenmoter Visade begon fel aan de wedstrijd en met de grote servicedruk creëerden de gasten al gauw een voorsprong van 5-1 op het scorebord. Deze voorsprong werd de gehele eerste set niet meer weggegeven en zelfs nog enigszins vergroot (18-25).

In de tweede set nam Sliedrecht het initiatief over. Met name door een prima blokkering maakten de Sliedrechters het Visade lastig de side-out te scoren. Wissels aan Voorburgse zijde konden het tij niet keren en de winst ging overtuigend naar de ploeg van De Ruyter (25-14).

In de derde set was de start weer voor Visade. De Voorburgse spelverdeler sloeg met één serviceserie al een enorm gat. Ook de aanval was voor Sliedrecht niet te houden wat de duidelijk cijfers 15-25 opleverde.

Sliedrecht was niet van plan de punten zomaar mee te geven richting Voorburg. Onder aanvoering van het publiek knokte de ploeg zich terug in de wedstrijd. Maar weer was het met name het servicegeweld van Visade waar Sliedrecht Sport het juiste antwoord niet op kon vinden (22-25).

De Sliedrechtse volleyballers hebben nu met 5 punten nog maar één ploeg onder zich, zij het met een wedstrijd minder gespeeld. Volgende week staat er een bekerwedstrijd tegen VCN op het programma

Ook de dames van Sliedrecht Sport moesten een nederlaag incasseren. Uit tegen Pollux kon na een uur de kleedkamer weer opgezocht worden. Pollux had niet meer tijd nodig de duidelijke cijfers 25-23; 25-18 en 25-10 op het scorebord te krijgen. Overigens geen grote schande voor de Sliedrechtse meiden. De ploeg uit Oldenzaal staat ongeslagen (18 uit 6) bovenaan. Sliedrecht heeft in 6 wedstrijden 7 punten bijelkaar gespeeld.

advertentie