‘Onze medewerkers maken het verschil’

25 november 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – Het was afgelopen donderdag en vrijdag nog gezelliger dan gebruikelijk bij de Albert Heijn vestiging op het Burgemeester Winklerplein. De klanten gaven massaal gehoor aan de uitnodiging van de eigenaren Machiel Pranger en Hans de Ligt om een baksie te komen doen ter ere van het feit dat zij al twintig jaar aan het roer staan van de gezellige winkel. Met stralende gezichten namen de zwagers de vele felicitaties in ontvangst. Vele kannen koffie en thee werden leeggeschonken en honderden roomsoesjes verorberd.

Door Ria Scholten

Niet alleen het jubileum zorgt ervoor dat Hans en Machiel stralend gehumeurd zijn. Ook het feit dat er een aantal uitbreidingen in de zaak hebben plaatsgevonden stemt hen tot vreugde. “Met een klein kunstje is er honderd vierkante meter vloeroppervlak toegevoegd”, vertelt Machiel. “Er is ook een kassa bijgekomen en het aantal stellingmeters is met vijfentwintig toegenomen. Het diepvriesassortiment is flink uitgebreid. Kortom, de winkel is een stuk volwassener geworden.” Menige klant geniet ondertussen van een kopje koffie. ”Ik kom net uit het zwembad en lust je wel een bakkie”, zegt een mevrouw. Ze hapt met smaak in haar soesje. “Dit is een van de gezelligste supermarkten van Sliedrecht en het is net of je allemaal familie van elkaar bent”, roept een andere trouwe klant.

“Wij spelen natuurlijk een rol in het bedrijf, maar het gaat uiteindelijk om de medewerkers, die het verschil maken”, stellen de mannen vast. “We doen mee aan de landelijke Albert Heijn winkelwedstrijd en op dit moment staan we in het klassement op de eerste plaats. We hechten hier extra veel waarde aan omdat de klanten de winkel op een aantal criteria zoals hygiëne, de beschikbaarheid van de artikelen en klantvriendelijkheid beoordelen. We houden van het competitie-element. Daarom schrijven we vaak in voor wedstrijden en we worden nogal eens eerste.”

“Ook de Etos en de Gall & Gall winkel vallen onder onze verantwoordelijkheid”, vertelt Hans. “Onze kracht en die van meerdere collega’s op het plein is dat we een echt familiebedrijf zijn. Er werken bij ons in totaal 127 mensen.” Machiel vult aan: “We zien de beslissing van de gemeenteraad over de herindeling van het plein dan ook met veel belangstelling tegemoet. Niets doen is geen optie, maar áls je het doet, dan moet je het goed doen. Gebeurt dit niet en worden er verkeerde keuzes gemaakt, dan zijn er over tien jaar geen voorzieningen meer in het centrum van Sliedrecht en dat is in een tijd dat de bevolking steeds meer vergrijsd geen goede zaak. Als het de goede kant uitgaat dan openen wij een compleet vernieuwde Albert Heijn winkel. We zijn bereid om hierin fors te investeren. De politiek dient zich te realiseren dat dit een doeplein is en geen recreatieplein. Mensen brengen een bezoek aan de winkels en gaan weer naar huis.”

Foto: Machiel Pranger en Hans de Ligt trakteerden hun klanten op een ‘baksie’ met een roomsoes.

advertentie
advertentie