Dirk-Jan Dekker fier op kop

29 november 2009 om 00:00 Nieuws

WIJNGAARDEN - In de competitie van damvereniging "De Alblasserwaard" heeft Dirk-Jan Dekker toegeslagen. In zijn partij tegen Herber Alting ging hij zelfbewust van start. Positioneel zette hij zijn tegenstander steeds meer klem. In het middenspel bracht hij Herber zodanig in het nauw dat deze niet anders kon dan een schijf geven. Dit offer bracht echter geen verlichting want in de slotfase rondde Dirk-Jan de partij af met een keurige combinatie naar dam. Dit resultaat bracht hem steviger op kop, mede doordat André de Raad zijn partij verloor tegen Bert Batenburg.

Een spannende partij ging verloren doordat André zich in het middenspel vergreep. De combinatie die volgde kostte hem een schijf, waardoor zijn positie sterker verslechterde. Hiermee wist Bert wel raad, hij zette hem klem in de positie en won de partij.

In de jeugdcompetitie werd de stand aan kop weer spannender. Ton Vink wist koploper Luc Gommers beentje te lichten. Peter van Eijl profiteerde daarvan en won twee partijen, waardoor deze hem weer tot twee punten naderde. Lucas Stolk profiteerde slechts gedeeltelijk, omdat Freek Gommers hem met goed spel een puntje afsnoepte.

Ook Freek heeft de laatste weken veel bijgeleerd, hij gaat in de komende tijd zeker meer van zich doen spreken.

advertentie
advertentie